В Луганську Кіріла охоронятимуть армія, авіація та флот. На вулиці виведуть танки та бронетранспортери

В Луганську Кіріла охоронятимуть армія, авіація та флот. На вулиці виведуть танки та бронетранспортериЯк повідомляє \”Тиждень\”, студентів Луганського Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля під загрозою виключення з вишу змушують йти на молебні. Так само бюджетників гнали молитися і в Харкові

Але ось лише вчитайтеся у вчорашнє повідомлення УП про те, як і хто охоронятиме від народу цього пастиря – армія, авіація та флот: \”У всі дні його, (Кіріла тобто) перебування в Луганську для охорони громадського порядку буде задіяний увесь луганський гарнізон міліції. Окрім цього, для забезпечення охорони громадського порядку буде підключений увесь особовий склад обласного апарату УМВС\”, – розповіла начальник прес-служби обласного управління МВС Тетяна Погукай. – Нам активно нададуть допомогу військовослужбовці внутрішніх військ МВС України (в/ч 3035) і громадські формування сприяння ВВС \”Тайфун\” і \”Вен Бест\”. Тому будь-які порушення порядку, навіть якщо вони й плануються, будуть припинені\”, – сказала Погукай. Вона не зазначила, чи виводитимуть на вулицю танки та БМП, але, судячи за психозом, схоже, що так.

Не зрозуміло лише, чому всупереч Конституції, яка відокремлює церкву від держави, прийняттям Кіріла опікується Луганська ОДА, а не місцеві єпархії РПЦ, які на Луганщині навіть вивіскою УПЦ МП не завжди прикривається.

Отож, не дивно, що у спеціальному звіті в рамках проекту Держдепартаменту США щодо міжнародної релігійної свободи зазначають, що влада України надає перевагу одній релігійній групі.

Варто згадати, що, незважаючи на потуги влади, на Сході України народ ігнорує Кіріла, і тоді в УПЦ МП вдаються до маніпуляцій. Так, під час нещодавнього візиту Кіріла до Харкова кількість \”богомольців\” прес-служба УПЦ МП збільшила завдяки фотошопу – настільки мало людей прийшло на молебень.

Олег Медведєв
Політтехнолог, віце-президент Української PR-Ліги

peredplata