І.Фаріон звернулася до СБУ щодо державної зради 148 нардепів

ВО \”Свобода\” Ірина Фаріон скерувала депутатське звернення до голови Служби безпеки України та голови Комітету з питань регламенту щодо державної зради, яку, на її думаку, вчинили 148 народних депутатів України, звернувшись до Сейму Республіки Польща з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу.

Нардеп вимагає від СБУ здійснити перевірку наявності в діях народних депутатів України ознак державної зради та притягнути винних осіб до відповідальності. Від регламентного комітету вона вимагає перевірити, чи такими діями 148 парламентарів не порушили присяги народного депутата.

\”Звернення 148 народних депутатів України до Сейму Республіки Польща з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу та засудити злочинні діяння українських націоналістів викликало широкий суспільний резонанс не тільки в Україні, а й в усьому світі. Історія не знає подібних прецедентів, щоби народні депутати, які отримали мандат від українського народу, намагалися дискредитувати свою націю й свою державу. Вперше у світовій історії державні діячі однієї країни звернулися до іншої з проханням публічно принизити їхню націю, їхніх героїв. Цей вчинок є відвертою підривною діяльністю проти України. Підписанти принесли в жертву честь і гідність України і стали на шлях національної зради\”, – заявила І.Фаріон.

Нагадаємо, 12 липня Сейм Польщі на своєму засіданні ухвалив спеціальну заяву щодо Волинської трагедії, яку назвав ”етнічною чисткою з ознаками геноциду”. За це рішення проголосували 263 депутати з 422, які взяли участь в голосуванні. Проти проголосували 33 депутати, утрималось – 146. 5 липня депутати від Партії регіонів і КПУ попросили польський Сейм визнати Волинську трагедію геноцидом поляків.

Джерело

peredplata