В Чернівцях пікетували міську раду ОНОВЛЕНО

В Чернівцях пікетували міську раду ОНОВЛЕНОПікет, на який прийшли понад 300 буковинців, організували Комітет опору диктатурі, до якого входять 11 політичних партій та громадські організації, ініціативна група «Спільними зусиллями врятуємо Чернівці» та профспілка захисту підприємництва в м. Чернівці.

Попри численний мітинг біля Ратуші, в якій кілька місяців тому всупереч законам, Конституції та волевиявленню чернівчан було відправлено у відставку міського голову, з міської влади до мітингувальників ніхто не вийшов. Зате в терміновому порядку за годину до мітингу на цій же площі почали організовувати танцювальний майданчик для учасників молодіжного телепроекту. Мітингувальники розцінили це як провокацію влади, але сприйняли з гумором – адже в результаті про мітинг опозиції дізналися ще більше людей, повідомляє прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина».
В Чернівцях пікетували міську раду ОНОВЛЕНО
Серед плакатів з політичними вимогами («Руки геть від Тимошенко», «Свободу Юлії Тимошенко», «Ні політичним репресіям», «Демократія – найвища цінність суспільства») були й ті, які стосувалися безпосередньо міста: «Обіцянки-цяцянки нашої міської влади», «Депутатів Чернівецької міськради – на звалище історії, «Маленький Париж – не для великого дерибану». Городяни таким чином висловили незадоволення владою.
В Чернівцях пікетували міську раду ОНОВЛЕНО
З Днем демократії учасників мітингу-пікету і перехожих вітали виступами представники політичних сил і громадських організацій.

Паралельно з мітингом біля пам’ятника Шевченку тут же – на Центральній площі відбувався флешмоб чернівецької команди «Майдан’s», хоча попередньо проведення акції анонсувалося на іншій міській площі. Впродовж усього часу, поки тривав мітинг, «майдансери» під гучну музику виконували свої танцювальні постановки.

Пікетувальники вважають, що це провокація з боку влади.

– Всі добре знають, навіщо вигадують такі шоу – для того, щоби люди не проводили акції на головній площі країни, на яких можна було би висловити своє ставлення до подій в Україні, – висловив свою думку у коментарі журналістам депутат обласної ради, керівник фракції \”Фронт Змін\” Максим Бурбак.

– День демократії – це визначна дата для кожного європейця, – підкреслив у своєму виступі на мітингу голова фракції \”Фронт Змін\” у Чернівецькій міській раді Олексій Каспрук. – Я хочу подякувати мерії за оперативно організований музичний супровід нашого пікету. Вони показують свою слабкість. Вони нас бояться.
Одразу після акції до Олексія Каспрука зателефонували з міськради з вимогою написати пояснювальну записку – чому він у робочий час був на мітингу.

Учасники пікетування передали для секретаря міськради черговий – уже п\’ятий пакет документів для реєстрації ініціативної групи з початку процедури референдуму про недовіру Чернівецькій міській раді, повідомляє прес-служба обласного \”Фронту змін\”.

peredplata