Міліція цікавилася приватним життям голови медіа-профспілки?

Міліція цікавилася приватним життям голови медіа-профспілки?Про це повідомив керівник Дарницького райвідділу Олександр Деркач у відповідь на запит голови НМПУ Юрія Луканова

У листі на два коротких абзаци міститься запевнення: «Конфіденційна інформація відносно Вашого приватного життя працівниками Дарницького РУ не збиралася, не використовувалася і не поширювалася».

Запит було зроблено після того, як сусіди розповіли голові медіа-профспілки, що ним цікавився чоловік у цивільному, який показував міліцейське посвідчення. Прізвище його вони не запам’ятали. Поінформувати Луканова вони вирішили після того як той же працівник міліції ще й зателефонував їм і знову ставив питання про їхнього сусіда.

Міліція цікавилася приватним життям голови медіа-профспілки?

«Я вдячний міліції за пояснення, – каже Юрій Луканов, – але в мене лишилися запитання. Мене насторожує той факт, що міліціонер щось запитував про мене, але зі мною не зв’язувався, навіть телефоном. І цей поквартирний обхід здійснювався незабаром після того, як медіа-профспілка спільно зі спілкою журналістів вимагала відставки міністра внутрішніх справ і закликала колег під Міністерство внутрішніх справ на знак протесту проти побиття журналістів 18 травня».

Юрій Луканов на всяк випадок нагадав, що досі він не був помічений в жодних кримінальних справах – не торгував і не вживав наркотики, не приховував податки, не роздавав незаконно службові квартири і не перевищував службових повноважень, підписуючи угоди з лідерами іноземних держав.

Джерело

peredplata