В Молдові виписали штраф за російську мову

В Молдові виписали штраф за російську мовуПравоохоронні органи республіки Молдова вперше виписали штраф за використання банерів з написами російською мовою під час протестної акції. Про це повідомляють РІА Новини з посиланням на протокол, який опинився у розпорядженні редакції.
Штраф за використання російської мови виписаний владою міста Бельци. Відповідач – Ліга російської молоді Молдови, яка 17 липня 2013 організувала акцію протесту, приурочену до візиту в республіку президента Румунії Траяна Бесеску.

Згідно з протоколом, організатори маніфестації використовували два «рекламних плаката» з «текстами інформативного характеру російською мовою», тим самим порушивши відповідну статтю адміністративного кодексу Молдавії.

В результаті лідеру бельцовской осередку Ліги російської молоді Віктору Калашникову виписали штраф у розмірі 400 лей (трохи більше тисячі рублів).

У заяві , опублікованій на сайті Ліги у зв\’язку з виписаним штрафом, дії молдавської влади називаються «фашистськими методами» і порівнюються з боротьбою з російською мовою в часи «румунської окупації Молдови».
Джерело: Головний Чернівецький портал

peredplata