Чернівецький депутат-регіонал Володимир Ніконов насправді кнопкодав

Чернівецький депутат-регіонал Володимир Ніконов насправді кнопкодавКартка депутата Чернівецької міськради Володимира НІКОНОВА, що підозрювся в передачі своєї картки депутату-кнопкодаву Ростиславу БІЛИКУ під час останньої сесії 25 липня, справді голосувала. Про це свідчить протокол поіменного голосування за питання № 24, отриманий у Чернівецькій міській раді, повідомляє CitizenJournal.info з посиланням на Інститут Демократизації та Розвитку.

Нагадаємо, на сесії Чернівецької міської ради 25 липня, під час голосування за пропозицію віддати в оренду під літні майданчики тротуар на вулиці Шиллера, депутат від Партії Регіонів Ростислав БІЛИК, який ініціював розгляд цього питання, голосував за себе і свого однопартійця Володимира НІКОНОВА.

Факт неособистого голосування зафіксований на відео кореспондентом molbuk. На відео чути, як секретар міської ради ставить на розгляд питання № 24, при цьому видно, як БІЛИК натискає не лише свою кнопку, а й кнопку свого відсутнього сусіда.

Наступного дня (26 липня) Рух ЧЕСНО зробив заяву про те, що порушниками слід вважати обох депутатів, оскільки Стаття 84 Регламенту суворо забороняє не тільки натискання двох кнопок, а й передачу картки іншому депутату.

Представник Інституту Демократизації та Розвитку Вадим МІСЬКИЙ повідомив, що наразі готується оскарження протиправних дій чернівецьких депутатів.

Нагадаємо, цьогоріч Європейський Суд з Прав Людини, через зафіксовані факти кнопкодавства, визнав рішення Верховної Ради про звільнення судді Верховного суду Волкова незаконним й зобов’язав Україну поновити Волкова на посаді.

В Чернівецькій міській раді і раніше фіксувались випадки кнопкодавства. З аналогічними порушеннями в обласній раді пов’язані гучні справи, як наприклад, звільнення директорів чернівецьких книгарень.

peredplata