Чернівецька обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» обурена заявами голови Папієва у Вижниці

Чернівецька обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» обурена заявами голови Чернівецької облдержадміністрації Михайла Папієва, які той зробив 14 серпня 2013 року, відвідуючи краєзнавчий музей у місті Вижниця. Схильні вважати поведінку голови виконавчої влади області або демонстрацією власного невігластва у питаннях історії Чернівецької області, або свідомою провокацією, яка спрямована образити патріотичні почуття та національну пам\’ять українців.

Зазначимо, що 14 серпня, відвідуючи експозицію «Борці за волю України» краєзнавчого музею у місті Вижниця, яку за власною ініціативою, на громадських засадах, зібрала родина Іванюків, Михайло Папієв висловив невдоволення експозицією. Державний службовець зауважив, що вказана експозиція однобока, бо «тут жили різні національності».

Чернівецька обласна організація ВО «Свобода» наголошує, що у Чернівецькій області живуть різні національності, але за волю України боролися саме ті люди, які представлені на експозиції «Борцям за волю України». Було б дивним, якщо б до борців за незалежність України причислили агентів румунської сигуранци, німецького гестапо або ж більшовицького НКВД.

Переконані, що Михайло Папієв своїм вчинком продемонстрував зневагу до тисяч воїнів УПА – вихідців з Буковини, які боролися за Українську Соборну Самостійну Державу. Якщо ж слідувати логіці голови виконавчої влади Чернівецької області, буковинці змушені вшановувати ще й «борців за велику Румунію», «третього Рейху» та організаторів Голодомору, репресій за національною ознакою, які винищили мільйони українців.

Звертаємо увагу Михайла Папієва, що подібним висловам бракує не лише глузду, але й державницького підходу, якого Михайло Миколайович повинен дотримуватися як високопосадовець. Крім того, наголошуємо, Михайло Папієв, як державний службовець, повинен привселюдно вибачитися за свої слова перед українцями та, як чоловік, – перед Михайлиною Іванюк – упорядником експозиції «Борці за волю України».

Прес-служба ЧОО ВО \”Свобода\”.

Те, про що говорив Папієв можна побачити в сюжеті телеканалу ТВА.

peredplata