Фірташ не бачить жодної доцільності у фінансуванні позитивного іміджу Михайлішина

Фірташ не бачить жодної доцільності у фінансуванні позитивного іміджу МихайлішинаПроблеми «гри мільйонів» на Буковині зробили очевидними «проблеми на мільйони» замісника мера Чернівців Віталія Михайлішина. Дмитро Фірташ, який є фінансовим «патроном» Михайлішина, офіційно продемонстрував, що майбутньому на нього ставки не зробить.

Докладніше про це ідеться у матеріалі редактора мережі регіональних інформаційно-аналітичних порталів «Коментарі» Віталія Пировича: «Першою постраждала «Буковина», почесним президентом якої є в.о. мера Чернівців, «фірташівець» Віталій Михайлішин. Власне, прихід Михайлішина в «Буковину» був частиною кампанії зі створення йому іміджу «батька міста», а тепер «напівмерові» доводиться досить плутано пояснювати, що ж сталося зі спонсорами-покровителями. «Проблема така дійсно існує. Проблема була, коли ми вже мали бажання перейти в Прем´єр-лігу. Нас не допустили туди. Були вимоги, але ми ці вимоги закрили б за 6-8 місяців, тому що було бажання спонсорів команди. І ці питання піднімаються, і вже ближче до кінця сезону команда «Буковина» може залишитися без спонсорів. Уже наперед шукаються спонсори, але поки команда на грані того, що сезон ми дограємо і будемо шукати вихід із ситуації», – заявив Віталій Михайлішин. Проте вже через день гендиректор «Буковини» Віктор Олійник заявив, що коштів у клубу вистачить тільки до 1 вересня.
Нічого виразного з цього приводу не може сказати і губернатор Буковини, «фірташівець» Михайло Папієв, який усі проблеми звалив на «легіонерів» і щось став говорити про «народну команду». «Я б бачив команду «Буковина», яка мала б свою дитячо-юнацьку школу, мала б дубль. Я хотів би бачити «Буковину», в якій би грали вихідці з буковинського футболу. Коли в команді 80% легіонерів – це відчувається навіть по трибунах. Команда займає 4-е місце в Першій лізі, повинен бути підйом, повинні ходити вболівальники… Може, нам піти за схемою «народної команди», щоб зацікавити вболівальників, щоб вони відчували свою участь у процесі. Не так, як у театрі – купив квиток і дивишся. Може, я не правий. Але це моє особисте бачення», – прокоментував ситуацію Папієв. Губернатор, очевидно, не зовсім у курсі, що «народну команду» лише за рахунок квитків побудувати в Україні неможливо.

Насправді ж усе виглядає так, що Фірташ не бачить ніякої доцільності у фінансуванні позитивного іміджу Михайлішина через «Буковину». Таким чином, футбольні справи мають цілком певний політичний підтекст – зараз Фірташ повністю впевнений, що у нього все в Чернівецькій області і так схоплено, а на Михайлішина, якого «спалили» на провальних для нього парламентських виборах, у майбутньому він ставки не зробить. Вельми гіпотетичною виглядає і ситуація, коли Фірташ особисто втрутиться в долю «Буковини» і врятує її, але очки від цього запише собі. Однак поки що для цього ніяких передумов немає», – стверджують “Коментарі” .

Нагадаємо, обласний центр Буковини – Чернівці – уже понад два роки не має законно обраного мера. Міського голову Миколу Федорука, не без фінансової допомоги Дмитра Фірташа, підконтрольна ПР більшість Чернівецької міської ради відправила у відставку ще 31 березня 2011 року.

Джерело та світлина Місто Ч

peredplata