ЖАХ! Підстрелили хлопця за фотболку «СПАСИБО ЖИТЕЛЯМ ДОНБАССА» (+ФОТО)

ЖАХ! Підстрелили хлопця за фотболку «СПАСИБО ЖИТЕЛЯМ ДОНБАССА» (+ФОТО)

19 вересня близько 18.00 у Києві на вул.Щекавицькій отримав вогнепальне поранення громадянин Андрій Орест, який ішов до офісу громадянського руху «Спільна Справа».

Неподалік кінотеатру «Жовтень» йому перегородили дорогу двоє чоловіків і стали вимагати, щоб він зняв футболку з написом «Спасибо жителям Донбасса». Уникаючи сутички Андрій пішов убік від нападників і за кілька секунд пролунав постріл. Куля пройшла навиліт через долоню лівої руки.

В офісі «Спільної Справи» йому зупинили кров і наклали пов’язку, після чого звернулись по допомогу до медичної установи.

Андрій описує нападників як осіб середнього зросту, віком від 30 років, невиразної зовнішності, одягнутих у темні джинси та спортивні куртки. За його словами, таких складно вирізнити у натовпі чи зупинити на них погляд на вулиці. Поводились майже беземоційно, тому він зовсім не очікував такої розв’язки.

Громадянський рух «Спільна Справа» вважає цю подію безпрецедентною і такою, що свідчить про початок війни із застосуванням зброї проти будь-якого політичного інакодумства в Україні.

«Спільна Справа» готує відкрите звернення до світової спільноти, до міжнародних правозахисних організацій, до вітчизняних та іноземних ЗМІ.

ЖАХ! Підстрелили хлопця за фотболку «СПАСИБО ЖИТЕЛЯМ ДОНБАССА» (+ФОТО)

Джерело Спільна справа

Тим часом, як повідомляє Українська правда, протягом доби 19 вересня у Києві не було зафіксовано жодного випадку застосування вогнепальної чи травматичної зброї. Про це йдеться у повідомленні київської міліції у відповідь на інформацію, про те, що в понеділок ввечері двоє чоловіків вистрелили в хлопця, який відмовився зняти футболку \”Спасибо жителям Донбасса\”.

У міліції також стверджують, що від лікарняних закладів та лікарів бригад швидкої медичної допомоги до підрозділів міліції не надходило жодної інформації про те, що ними надавалася допомога будь-яким громадянам з вогнепальними пораненнями.

\”Тож гучні заяви певних громадських сил є нічим іншим, як спробою, з використанням медіа простору, за допомогою штучної сенсації, привернути до себе увагу громадськості\”, – йдеться у повідомленні.

\”Якщо громадянин Орест дійсно піддався збройному нападу, він має негайно звернутися до міліції з відповідною заявою, оскільки злочини з використанням будь-якої зброї є особливо небезпечними для суспільства. Міліція, у свою чергу, в рамках діючого законодавства, проведе всі необхідні дії й притягне винуватців до відповідальності\”, – додали у міліції.

Також у понеділок стало відомо, що власнику \”ПростоПрінта\” Денису Олейникову погрожують і він має намір вивезти свою сім’ю за межі України.

peredplata