Луценку сподобалася рішучість Кличка, але побоюється параду амбіцій

Луценку сподобалася рішучість Кличка, але побоюється параду амбіційГромадський діяч Юрій Луценко назвав заяву лідера партії УДАР Віталія Кличка щодо наміру стати президентом України – \”заявою відповідального політика\”. Про це , 20 серпня, в коментарі Гал-інфо заявив Юрій Луценко.

«Я вважаю, що заява Кличка саме на сьогоднішньому заході є заявою відповідального політика. З моєї точки зору, кандидат у президенти повинен мати амбіції та відповідальність. Сьогодні це продемонстрував Кличко. Насправді мені це подобається. Єдине, я завжди наголошую про єдиного кандидата у президенти. Клично і це сказав. Якщо вдасться і перше, і друге, тоді він зробив вірний крок. Якщо ж це відкриє парад амбіцій, то ми матимемо ще більше проблем ніж сьогодні», – сказав Луценко.

На запитання Гал-інфо, чи не пересварить така заява опозиційну трійку, Луценко відповів: «Я був у середині трійки, коли ця заява прозвучала, вона, звичайно, не принесла радості в ряди кандидатів у президенти, але якщо говорити без іронії, то я вважаю, що кандидатом від позиції має бути та людина, яка продемонструє лідерські якості. В першу чергу ці лідерські якості мають бути у вмінні брати на себе відповідальність».

Бажання бути президентом і бажання провести з цього приводу консультації Луценко назвав збалансованою позицією Кличка.

На запитання, чи підтримає таке рішення Тимошенко, він відповів: «Я думаю, що вона одна із найсерйозніших кандидатів у президенти, тому міркувати про те, чи вона підтримає, немає сенсу, адже для початку її треба звільнити, а потім запитати її рішення. Бажано знайти формат спільної перемоги. Я ніколи не кажу, хто має бути кандидатом, я кажу про те, що ця кандидатура має бути узгодженою. Прізвище кандидата є лише ключ до дверей, за якими є інша країна, а тому байже хто він буде, але він повинен бути один, бо коли намагаються у шпарину засунити три ключі, то це більше схоже на взломування, а не відкриття».

Фото – Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Джерело

peredplata