«Фронт Змін»: Партія регіонів нищить самоврядування на Буковині – у Новодністровську повторили «чернівецький сценарій»

«Фронт Змін»: Партія регіонів нищить самоврядування на Буковині – у Новодністровську повторили «чернівецький сценарій»У вівторок, 20 вересня, партія влади та її поплічники на сесії Новодністровської міської ради проголосували за дострокове припинення повноважень законно обраного міського голови Руслана Панчишина. З 30 депутатів за це рішення проголосував 21. Проти цього виступила фракція «Фронт Змін» у повному складі

«Партія влади скопіювала сценарій скинення обраного городянами голови, який кілька місяців тому реалізували у Чернівцях, – прокоментував ситуацію голова Чернівецької територіальної організації партії «Фронт Змін» Максим Бурбак. – Фактично, ми можемо говорити про скасування самоврядування як такого, адже тепер влада через підконтрольних депутатів може позбавлятися від будь-якого неугодного їй, хай і обраного народом керівника».

За словами Максима Бурбака, ситуація у Новодністровську ускладнена ще й тим, що під тиском депутатської більшості минулої сесії подала у відставку секретар міської ради.

Поспішне рішення міських депутатів, зазначив голова Буковинського «Фронту Змін», викликане тим, що в місті розпочався процес ініціювання референдуму про недовіру міській раді. «Городян обурює колотнеча, яку творять в місті депутати від влади та їхні сателіти, усунуті Русланом Панчишиним із посад у міськвиконкомі. Підтримуючи міського голову, мешканці розпочали процедуру референдуму про недовіру раді. Злякавшись такого сценарію, Партія регіонів, яка не має реальної підтримки в місті, натиснула на своїх сателітів і таки знайшла дві третини голосів, яких не було на попередній сесії, щоб усунути законно обраного мера».

Руслан Панчишин обраний міським головою Новодністровська від політичної партії «Фронт Змін» на останніх місцевих виборах 31 жовтня минулого року. За нього віддали голоси 26% виборців, які взяли участь у голосуванні. Населення міста становить 10,4 тис. осіб.

У середу, 21 вересня о 12.00 відбудеться прес-конференція Руслана Панчишина (офіс Чернівецької обласної організації політичної «Фронту Змін», вул.Суворова, 2б).

peredplata