Підтримаймо чернівецький канал ТВА!

«Народні депутати Верховної Ради п’яти фракцій вимагають від представників Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення якнайшвидше розглянути питання стосовно продовження ліцензії Чернівецького регіонального телеканалу «ТВА».

Відповідний лист, ініційований народними депутатами фракції “Батьківщина”, вони направили до Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення у п\’ятницю, 20 вересня.

“Ми закликаємо представників Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення з розумінням поставитися до ситуації та піти на зустріч професійному та творчому колективу телеканалу. Свою готовність і непохитне бажання працювати півсотні працівників «ТВА» продемонстрували нещодавно на всю країну. Наразі не існує жодних ані юридичних, ані технічних причин припинення ліцензії «ТВА». Відтак ми сподіваємося на вашу професійну волю та людське розуміння у сприянні розвитку та продовження мовлення незалежного та талановитого чернівецького телеканалу”, – йдеться у листі.

У документі також зазначається, що корпоративні конфлікти, які мали місце на «ТВА» – вичерпані як в юридичній, так і в бізнесовій площині. У розпорядженні телеканалу «ТВА» є необхідна документація, а всі технічні умови – виконані.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 24 липня оголосила попередження чернівецькому телеканалу “ТВА”.

Як повідомлялося раніше, канал “ТВА” відновив мовлення 14 серпня після того, як 23 липня припинив вихід в ефір через пожежу в апаратній Чернівецької ОДТРК «Буковина». Внаслідок інциденту постраждало обладнання ТВА, з яким ОДТРК ділить одну частоту (обидва канали мовлять на 34 ТВК у Чернівцях: ТВА має 20 годин на добу, а ОДТРК – 4 години на добу). Мовлення каналу ТВА не відновлювалося через недопуск фахівців телеканалу до приміщення, де сталася аварія. Аби відновити мовлення працівники ТВА зверталися з заявою до Президента України.»

peredplata