Чернівецька \”Свобода\” вимагає покарати провокаторів, які замалювали електроопори міста кольорами російського прапора

Чернівецька "Свобода" вимагає покарати провокаторів, які замалювали електроопори міста кольорами російського прапораФракція ВО \”Свобода\” в Чернівецькій міській раді закликала департамент житлово-комунального господарства негайно вжити заходів, аби очистити електроопори у Чернівцях від російських триколорів. Крім того, свободівці звернулися до міліції та СБУ з вимогою виявити та притягнути до відповідальности порушників благоустрою міста. Відповідну заяву 26 вересня 2013 року на сесії Чернівецької міської ради зачитала депутат від ВО \”Свобода\” Олена Калмикова.
У заяві місцевої \”Свободи\” зазначено:
\”Напередодні 22-ї річниці Дня Незалежности України невідомі особи розмалювали електроопори та деякі тимчасові споруди у Чернівцях у кольори прапора Російської Федерації. Мітки чужої країни виявлено на електроопорах по вулицях Головній, Федьковича, Шевченка, Комарова, Черврноармійській, Південно-Кільцевій, Хотинській, Моріса Тореза та инших. Ще й донині жодної реакції від правоохоронних органів немає. Також не встановлено особи організаторів цієї провокації.
Зазначимо, що активісти Чернівецької обласної організації ВО \”Свобода\” неодноразово за власний кошт видаляли вказані зображення. Депутат Першотравневої районної ради від ВО \”Свобода\” Артем Алтухов спрямував на адресу Чернівецької міської ради запит з вимогою усунути символіку чужої держави з електроопор і тимчасових споруд. За нашою інформацією, департамент ЖКГ міської ради доручив ЖРЕПам та ОСББ міста вжити заходів щодо усунення символіки іноземної держави та провокативних написів. Однак мешканці Чернівців досі у багатьох місцях міста спостерігають російські триколори та написи провокативного характеру\”.
Олена Калмикова на сесії міськради наголосила на тому, що дії невідомих осіб суперечать статті 152 Адміністративного кодексу України та Правилам благоустрою міста Чернівці.

Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

peredplata