Максим Бурбак проти Михайла Папієва

Максим Бурбак проти Михайла ПапієваЯ вкотре дивуюсь неймовірній здатності нашого губернатора вирішувати питання саме так, як подобається йому особисто. Розподіляти гроші державні на свій розсуд, так, з барського плеча або як в тій казці про Сороку , яка кашку варила, діток годувала: «этому – дала, этому – дала, а этому…не дала».

Так і наш буковинський барин гроші Дністровської ГАЕС, спрямовані на будівництво об’єктів соціальної сфери міста Новодністровськ переважно спрямовує в…Сокиряни. Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України дольова участь у фінансуванні об’єктів соціального призначення м.Новодністровська та Сокирянського району передбачена в розмірі 205,5 млн.грн.:101,75млн.грн. –Новодністровську, 101,75 млн.грн. –Сокирянському району та на придбання спецтехніки для пожежного депо -1,8 млн.грн.
Ніби-то справдиво поділили кошти в Кабміні. Але вони забули, або не знали, що найулюбленішим райцентром на Буковині для Михайла Папієва є Сокиряни. І саме туди спрямовується переважна більшість коштів. Станом на 1 вересня цього року область вже отримала з передбачених коштів 127,2 мл.грн. І що б ви думали, розподілили їх в ОДА порівну? Аж ніяк, Сокиряни отримали майже 75 млн. грн.., а пасинок Новодністровськ – 36. Отака справедливість. Свої дії обласні чиновники пояснюють кількістю населення, тобто в Сокирянському районі проживає вчетверо більше людей, ніж в Новодністровську. А ще пишуть мені в офіційній відповіді, що і самі новодністровці геть нерозторопні, використовують кошти дуже повільно. Мабуть, їм вони взагалі не потрібні. Цікаво, чи знають про це самі городяни?Цікаво, чи розкаже їм про це їх депутат-мажоритарщик Артем Семенюк? Хоча чому дивуватись, адже Новодністровськ довгий час був без міського голови, кадри в місті розставляються з кабінетів на вулиці Грушевського та й гроші розподіляються звідти ж. В Новодністровську ж лишилась лише відповідальність за все це!
P.S. Тепер зрозуміло чому Папієв особисто керував відстороненням непідконтрольного та норовистого мера Панчишина. Не хотів останній підписувати розподіл бюджетних коштів на користь Сокирян, до чого його примушував керманич краю. Але ж хтось потім це підписав ! І йому особисто відповідати перед громадою Новодністровська, впевнений, що і на майбутні численні запитання правохоронних органів.

Максим Бурбак, народний депутат України

peredplata