Народний бунт у Москві: на вулицях лунають постріли, а люди зводять барикади

Народний бунт у Москві: на вулицях лунають постріли, а люди зводять барикадиСутички сталися під час погрому торгового центру, де начебто працюють нелегали, один із яких скоїв вбивство.

На вулицях лунають постріли, а люди зводять барикади. Йдеться про захоплення і погроми торгового центру \”Бірюза\” та овочевої бази, де на переконання бунтарів працюють мігранти-нелегали з Кавказу та Середньої Азії.

Сутички сталися, коли протестувальники спробували відбити у поліції сімох затриманих після погрому в торговельному центрі.

Правоохоронці поки що не можуть взяти ситуацію під контроль.

На часі заворушення поширилися й на інші райони Москви. Іноземцям радять не виходити на вулицю.

Розпочалося все кілька днів тому. 10 жовтня в Бірюльово кавказець зарізав 25- річного хлопця Єгора Щербакова, який заступився за свою дівчину. Місцеві жителі почали бунтувати ще того ж вечора. Однак поліція злочинця не знайшла. Було лише затримано 40 нелегальних мігрантів.

Люди – а їх, за різними даними, від тисячі до 3 тисяч, вимагають відставки голови району, районної поліції і виселення усіх нелегалів.

Слід зазначити, що нині у Москві активізувалася боротьба проти мігрантів. За інформацією федеральної міграційної служби, кожен п\’ятий злочин у Москві – це справа рук гастарбайтерів. Поліція проводить облави, зокрема, так звані операції з декриміналізації метро: перевіряють документи у заробітчан та шукають тих, хто у метро живе. Держдума посилює мігрантське законодавство.

Ввечері 13 жовтня стало відомо, що міністр внутрішніх справ Росії оголосив у Москві план \”Вулкан\”. Весь особовий склад столичної поліції піднято по тривозі. А частину москвичів, затриманих після погрому торговельного центру, відпустили. Вочевидь, щоб заспокоїти розлючений натовп.

Керівник московської поліції уже пообіцяв протестувальникам встановити особу убивці Єгора Щербакова і взяти справу під особистий контроль. За інформацію, за убивцю призначили нагороду у мільйон рублів. Влада пообіцяла уже завтра провести переговори з учасниками так званих народних сходин.

Однак поки що люди на вимоги поліцейських розійтися не реагують. Вони споруджують барикади і перекривають вулиці.

Нагадаємо, на українсько-російському кордоні нелегал підірвав на собі бомбу, внаслідок чого помер сам та поранив двох українських прикордонників.

Маргарита Ситник

Джерело

peredplata