Чехія має намір лібералізувати візовий режим з Україною

Чехія має намір лібералізувати візовий режим з Україною Планується збільшити кількість чеських генконсулів в Україні.

Чехія має намір лібералізувати візовий режим з Україною. Про це повідомив сьогодні президент Чеської Республіки Мілош Земан після зустрічі з президентом України Віктором Януковичем. За словами Земана, планується також збільшити кількість генеральних консулів в Україні.

\”Ми хотіли би і прагнемо лібералізувати візовий режим, тому що ми вважаємо, що лібералізація візового режиму допомагатиме пожвавленню нашої взаємної співпраці. Ми також бажали би збільшити кількість генеральних консулів Чеської Республіки в Україні. І ми також хотіли би вести перемовини про купівлю об\’єкту нерухомості на тому місці, де колись мав свою резиденцію перший президент Чеської Республіки Томаш Гарріг Масарик\”, – заявив президент Чехії. Нагадаємо, раніше чеська влада заявила про намір лібералізувати візовий режим для українських туристів, пообіцявши видавати мультивізи тим, хто відвідував ЄС раніше.

Чехія стала другою країною ЄС після Словаччини, яка лібералізувала візовий режим з Україною. Минулого року Братислава заявила про готовність видавати \”довгі\” багаторазові візи практично всім заявникам. Раніше повідомлялося, що в ЄС змінилися правила перебування туристів у зоні Шенгену.

Про це повідомляє ТСН

peredplata