На Буковині зникне з ефіру державне телебачення?

На Буковині зникне з ефіру державне телебачення?Досі не поставлені всі крапки над «і» у стосунках каналу ТВА і сучасної влади на Буковині. Конфлікт триває. Його тільки прагнуть перекотити на конфлікт між державною телерадіокомпанією і приватною, якою й виступає ТВА.

Днями на Чернівецькій обласній держтелерадіокомпанії (ЧОДТРК) говорили про те, що вже скоро матимуть 24 години мовлення за рахунок ефірного часу ТВА. Начебто вже є домовленості з нацрадою у Києві виграти конкурс на частоту.

Проблеми ЧОДТРК поки що замовчуються. Хоча вони чималі. Зокрема, державна телерадіокомпанія має величезний борг перед концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення за мовлення в ефірі. Він становить понад 700 000 гривень, і вже двічі концерн попереджував компанію про припинення надання послуг і вимкнення передавачів. Та поки що ЧОДТРК різними шляхами вдається поновлювати мовлення. І накопичувати борги.

Хоча концерн має небез-підставні побоювання, що гроші пропадуть. І їм не будуть оплачені послуги.
Як це станеться?

Та у зв’язку з тим, що верховна рада у другому читанні вже прийняла закон про роздержавлення ЗМІ. Під нього потрапляють державні телерадіокомпанії. Не сьогодні-завтра вони будуть роздержавлені й матимуть іншого власника, стануть громадським каналом чи суспільним ТБ. І тоді всі зобов’язання самі собою відпадуть. Як і зобов’язання з повернення боргів. А найлегший спосіб позбавлення будь-яких обов’язків – це повна ліквідація держтелерадіокомпанії. Що цілком можливе у часи роздержавлення ЗМІ.

Тим часом Нацрада оголосила 2-е попередження ТРК ТВА та не продовжила ліцензію на мовлення. Компанія буде оскаржувати це рішення в суді.

peredplata