У Заставні хочуть втілити \”чернівецький\” сценарій із мером, – Цуркан

У Заставні хочуть втілити "чернівецький" сценарій із мером, - ЦурканПрокуратура вимагає звільнення секретаря та керуючої справами Заставнівської міської ради. Причина — подання ними клопотань до суду про непритягнення до відповідальності трьох заставнівчан за керування в нетверезому стані.

Подання клопотань кваліфікували як корупційне діяння. Мер Заставни своїх працівниць захищає і каже, що бажання звільнити працівників — частина політичних ігор. На його думку, метою цього є зміна влади у місті.

– Органи місцевого самоврядування по клопотанням громадян роблять свої клопотання, – розповідає міський голова Заставни Ярослав ЦУРКАН, – це може бути характеристика чи клопотання в суд. В даному випадку представниками міської ради було підписане клопотання в суд із тим, щоби заставнівчанам пом\’якшили покарання. Чи брати це до уваги — вирішує суд. Ми завжди зверталися і в суди і в міліцію, якщо до нас із таким проханням зверталися люди. Суд міг брати ці клопотання до уваги, міг не брати…

Професійну діяльність прокуратури я не можу коментувати, бо не можу сказати чим вони при цьому керувались. Раніше був громадський суд, який міг просити суддю про пом\’якшення покарання чи навпаки. Після ліквідації інституту громадського суду, його функції переклали на органи місцевого самоврядування.

По мені особисто: є в мене опоненти, але не потрібно впливати на мене через сльози і несправедливе відношення до працівників, які тут ні при чому. Якщо є якісь претензії чи питання до мене — звертайтеся до мене. А опоненти хочуть забрати двох заступників, а потім розпочати боротьбу, щоби поставити когось іншого. Є певні люди, які зацікавлені в нагнітанні ситуації. \”По мені\”, навіть, більше, ніж по працівниках міськради.

Ярослав Цуркан каже, що у Заставні хочуть втілити \”чернівецький\” сценарій із заміною міського голови на секретаря, що керуватиме містом.

– Рік тому люди з певних кіл приходили до мене в кабінет і в ультимативній формі пропонували призначити іншого секретаря ради, – каже пан Ярослав, – \”або ви даєте нашого секретаря із депутатів міської ради, або ми вплинемо на вас в іншій формі\”, – казали тоді. Я ще не знав, у якій саме формі впливатимуть. Але після того в нас різні структури почали посилені перевірки. Нічого страшнішого, ніж клопотання до суду працівниками ради, вони не знайшли.

Я знаю хто в цьому зацікавлений, дехто з цих людей має економічні інтереси, дехто — амбіції. Створюють, м\’яко кажучи, некомфортні умови для роботи і не дуже хорошу інформаційну картину мене, як міського керівника. Мета цього всього — заміщення посад в міській раді.

Щоби ми не бралися робити — все блокується. Як приклад наведу огорожу в дитсадку. Коли вона лежала поламана на землі і її майже не було, то вона нікого не цікавила. Як тільки ми почали робити огорожу, то починають цькувати перевірками. Мовляв, те не так і те не так.

Незалежно від того, чи вдасться цим колам втілити свій сценарій, я, як ходив по Заставні Славком Цурканом, так і далі ходитиму прямо і мені не буде соромно глянути людям в очі.

Джерело та світлина Молодий буковинець

peredplata