Генпрокуратура зобов’язана розслідувати протиправне позбавлення каналу \”ТВА\” ліцензії, – заява фракції \”Батьківщина\”

Генпрокуратура зобов’язана розслідувати протиправне позбавлення каналу "ТВА" ліцензії, - заява фракції "Батьківщина"

23 жовтня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вирішила долю півсотні телевізійників і сотні тисяч громадян України, опираючись на сфальшовані дані. Йдеться про безпрецедентне рішення Нацради не продовжувати ліцензію незалежному чернівецькому телеканалу \”ТВА\”, який гостро висвітлював соціальні проблеми області і часто критикував місцеву владу.

Протягом останнього року телеканал намагалися знищити найрізноманітнішими способами: починаючи від рейдерських захоплень та ганебних доносів від депутатів провладної більшості, завершуючи вибірковою пожежею та абсурдними бюрократичними вимогами, які досі не були пред’явлені жодному вітчизняному телеканалу.

Телеканал вберегла відчайдушна боротьба журналістів та телеглядачів, які стали на захист свободи слова не лише в Чернівецькій області, але й у всій країні, адже ганебний сценарій знищення \”ТВА\” влада може застосувати до будь-якого українського \”неугодного\” медіа.

Коли телеканал не вдалося знищити ні в юридичній площині, ані примітивними фізичними розправами, державний орган, що покликаний контролювати дотримання законодавства у сфері телебачення та радіомовлення, не продовжив ліцензію телеканалу, що працює 22 роки і є одним із найпрофесійніших вітчизняних ТБ.

Напередодні підписання угоди з ЄС та під час заяв влади про євроінтеграцію, порушується основний принцип демократії – свобода слова та інформації. Знищення незалежного ЗМІ – це перший цвях у домовину української демократії, і якщо залишити цю справу без належної відповіді громадськості та правоохоронних органів, завтра ми прокинемося в країні, де єдиною доступною інформацією для суспільства будуть улесливі оди провладним чиновникам.

ВО \”Батьківщина\” публічно висловлює свою солідарність журналістам телеканалу \”ТВА\”, сміливим та талановитим професіоналам, яких українська влада боїться, а відтак намагається затулити їм рота і відібрати право на професію.

Партія «Батьківщина» вимагає від Генерального прокурора України провести незалежне розслідування і дати правову оцінку діям Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а колективу телеканалу \”ТВА\” бажає не здаватися і боротися за професію, заради свого глядача та демократичного майбутнього України.

Джерело – прес-служба ВО \”Батьківщина\”.

peredplata