Віче у Вижниці закликало владу припинити політичні переслідування та відірватися від кремлівського впливу

3 листопада 2013 року в місті Вижниця Чернівецької области відбулися народні збори з нагоди 95-ї річниці Буковинського віча. Захід організувала Вижницька районна організація Всеукраїнського об\’єднання \”Свобода\” за підтримки инших опозиційних політичних сил. Під час віча було ухвалено резолюцію до керівництва держави, народних депутатів та керівників місцевих органів виконавчої влади та самоврядування з вимогою забезпечити підписання Угоди про асоціяцію з ЕС, що дозволить спрямувати розвиток України в правильному напрямку.

\”Неухильне дотримання законності для всіх, від Президента до посадовця найнижчого рівня, негайне припинення практики політичних переслідувань та вибіркового правосуддя, ініціювання процесів відновлення української духовности, культури та освіти, медичного забезпечення, шана до людини праці – дадуть можливість спрямувати розвиток української держави в правильному напрямку.

Підписання Угоди про асоціяцію з Евросоюзом дозволить раз і назавжди відійти від імперського впливу кремлівського режиму та відкриє шлях до повного самовизначення української нації, що дасть можливість Україні посісти гідне місце в співдружності европейських держав\”, – йдеться у резолюції віча.

Як зазначив голова Чернівецької обласної організації ВО \”Свобода\” Віталій Мельничук, майбутнє України залежить не від примх влади, а від волі українців: \”Лише чітка позиція громади дасть поштовх розвиткові громадянського суспільства та дозволить Україні з гідністю увійти до співдружности европейських націй\”.

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ВО\”Свобода\”.

peredplata