Генерал Харабара трохи виграв у суді, але Федорук подав касацію

Генерал Харабара трохи виграв у суді, але Федорук подав касаціюНачальник обласного управління міліції Микола Харабара виграв судовий позов у колишнього Чернівецького міського голови Миколи Федорука.

Рішенням суду Миколу Федорука зобов’язали спростувати поширені ним неправдиві відомості про Миколу Харабару. Відповідач не надав суду докази своїх відомостей.

Йдеться про інформацію мера, оприлюднену ним на сесії міської ради 10 лютого 2011 року. Тоді Микола Федорук заявив, що в кабінет голови ОДА в присутності начальника управління МВС викликали депутатів міськради, яким погрожували, «викручували руки», зупиняли роботу підприємств і навіть втручалися в особисте життя. Також Микола Федорук сказав, що повідомить міністру Могильову про те, що керівник УМВС в області не зупинив свою політичну діяльність і замість того, щоби боротися зі злочинністю, займається політичними репресіями.

Микола Харабара тоді заявив, що усе це домисли.

Першотравневий районний суд Чернівців 21 березня задовольнив позов начальника обласної міліції і зобов’язав Миколу Федорука на наступній сесії оголосити про недостовірність поширених ним раніше даних, які ганьблять честь, гідність і ділову репутацію як особи й керівника правоохоронного органу.

Екс-мер оскаржив рішення в апеляційному суді, але суд залишив рішення Першотравневого райсуду без змін.

– Я подав касаційну скаргу до Києва, – розповів Микола Федорук. – Річ у тому, що Першотравневий райсуд розглядав справу без мене чи мого представника. Нам завчасно не повідомили про судове засідання, отож навіть не було змоги навести докази моїх слів. На жаль, апеляційний суд теж чомусь не захотів врахувати це.

Джерело Молодий буковинець

peredplata