Олександра Попелюк: \”Народне віче, а не партійний мітинг\”

Олександра Попелюк: "Народне віче, а не партійний мітинг"Газета \”Час\” продовжує публікувати звернення представників громадського сектору Буковини щодо відзначення 95-ої річниці так званого Буковинського віча 3 листопада 2013 року. Ми вже публікували заяву директора Буковинського центру виборчих технологій Ігора Баб’юка. Сьогодні ж подаємо заяву почесної голови Чернівецького відділу Союзу українок Олександри Попелюк.

Совкова психологія так глибоко залягла у свідомості тих, хто стоіть у керма нашої держави, що без партії – «честі і совесті нашої епохи» жити не можуть. Відзначення 95-річчя Буковинського народного віча у Чернівцях відбулося дуже організовано, урочисто під державними прапорами без багатопартійних гасел. Ідея цьогорічного віча : Буковина за підписання угоди про асоціацію до Європи.

Наші діди – прадіди 3 листопада 1918 року заявили про бажання приєднати Українську (північну) Буковину до Західно – Української Народної Республіки. Ця ідея виявила себе на хвилі Свободи, момоенту істини, коли перестала існувати Австро – Угорська імперія, до якої 141 рік належав Буковинський край. Наш мудрий народ не став вибирати окупанта (поляк, австрієць, мадяр), не вибирав кращого з них, під яким буде ліпше, а скористався Свободою, щоб заявити про бажання жити у своїй Соборній незалежній державі Україні. Вибір зробив народ без будь-яких партійних вождів. Так вирішив Український крайовий комітет, до складу якого входили освічені, свідомі беспартійні українці Омелян Попович, Осип Бурачинський та інші.

Організатори нинішнього Буковинського віча вирішили скористатися довірою буковинців і під заявою про природне бажання буковинців жити в європейській сім’ї народів додали ще партійності, а саме: народ підтримує партію регіонів. То що виходить, якби не ця партія, люди нічого б не знали про Європу?!

Шановні регіонали, громадські організації області підписували згоду взяти участь у народному, а не партіному вічі.

Почесна голова Чернівецького відділу
Союзу українок
Олександра Попелюк

peredplata