Електоральна катастрофа: влада з тріском програє парламентські вибори. Це єдина причина, чому переписують правила гри!

Електоральна катастрофа: влада з тріском програє парламентські вибори. Це єдина причина, чому переписують правила гри!Якби вибори відбулися нині, партії влади набрали б разом 27,6% голосів (від тих, хто прийшов). ПР може нині розраховувати на 21,9%. Червонозаді опортуністи, які зрадили Леніна заради Януковича, а \”Капітал\” Маркса проміняли на капітал Ахметова\”, мають 5,7%. Литвин не дарма рятується вступом до ПР, бо інакше нічого не світить.

Опозиційні партії, чи принаймні ті, хто декларує себе такими, набирають загалом 39,5% від тих, хто готовий брати участь у голосуванні: \”Батьківщина\” – 18,9%, ФЗ – 11%, УДАР – 5,4%, \”Свобода\” – 4,2%. І навіть якщо припустити, що УДАР після виборів увійшов би у більшість з ПР (партія – молода, в ній ще багато невизначеності, і карта може лягти по-різному, в залежності від стратегії й тактики, регіонального позционування, зв\’язків керівництва тощо), то все одне Банкова втрачає контроль за ВР.
Висновок: вони не можуть виграти за старими правилами, тому їм треба переписати закон під власні потреби.
Ось як виглядають дані служби \”Рейтинг\”, оприлюднені сьогодні

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися наприкінці вересня 2011 року, 21,9% опитаних (серед тих, хто взяв би учать у виборах) проголосували б за Партію регіонів, 18,9% – за Батьківщину, 11% – за Фронт змін, 5,7% – за Комуністичну партію, 5,4% – за партію УДАР В.Кличка, 4,2% – за Свободу.

Ще 1,7% виборців підтримали б Громадянську позицію, 1,6% – Народну партію, по 0,8% – Нашу Україну та Соціалістичну партію. Інші партії підтримали б 4,2% виборців у т.ч. Радикальну партію Олега Ляшка 0,2% (досліджувалась вперше). Не підтримали б жодну з партій (\”проти всіх\”) – 12,6%, не визначились з вибором – 11,3%.

Таким чином, якби вибори відбувались наприкінці вересня і прохідний бар\’єр лишився б на рівні 3% або 4%, до парламенту потрапили би шість партій: Партія регіонів, Батьківщина, Фронт змін, КПУ, УДАР та Свобода.

Якби вибори Президента України відбувалися наприкінці вересня 2011 року, 21% опитаних (серед тих, хто взяв би учать у виборах) проголосували б за В.Януковича, 18% – за Ю.Тимошенко, 11,7% – за А.Яценюка, 6,6% – за В.Кличка, 5,5% – за П.Симоненка, 3,5% – за О.Тягнибока, 2,9% – за С.Тігіпка, 2,6% – за А.Гриценка. Інших кандидатів підтримали майже 5%, не підтримали б жодного (\”проти всіх\”) – 10,7%, не визначились з вибором – 12,6%.
ДжерелоMy Webpage

Олег Медведєв
Політтехнолог, віце-президент Української PR-Ліги

peredplata