«Добробут» спотикання влади у Чернівцях

У Чернівцях нічого несподіваного не буває. Тут все останнім часом передбачуване. Бо ті, хто прийшов до влади (міської — через захоплення, до обласної — за призначенням), не нехтують жодними методами, аби цю владу утримати і мати з неї зиск.

«Добробут» спотикання влади у Чернівцях

Під час отримання зиску розробляються різні схеми відволікання уваги громади від активних дій влади і її прислужників. Поки у понеділок під вечір суспільно активна частина громади насолоджувалася плівками Довганича про медійну змову проти влади, на Калинівському ринку йшла активна підготовка до бойових дій. Коли вечір опустився на землю, почався штурм ринку «Добробут». Штурмові бригади і їхні поводирі для громади придумали гарний і нібито корисний кінцевий результат. Мовляв, штурмують, аби «Добробут» працював на місто.

Ніхто ж-бо не зізнається, що є інтерес одних до інших. А цей інтерес вимірюється грошовими знаками, потік яких треба спрямувати до тих, хто нині при владі. Аби так зробити, то треба забрати від тих, хто там раніше був. Ось і беруть, поки силу мають.

Майже цілу ніч штурмували-штурмували, та захопити не змогли. Вранці депутат Бурбак викликав міліцію, і штурмовиків «повернули» туди, звідки прийшли. Кажуть, що владі теперішній і її раднику Василю Продану це дуже не сподобалося. Та вдіяти вони ніц не можуть. Бо чернівецька громада не хоче їх підтримати. Не вірить вона їм. Пам’ятає, що у 2011 році владу в місті вони захопили нечесним шляхом.

Аби зберегти добру міну при поганому штурмі, після штурму штурмовиків було скликано прес-конференцію. Краще би вони цього не робили. Бо замість «розрулення» ситуації (так вони говорять на своїй «фєні»), вони загнали її у глухий кут.

Генеральний директор Калинівського ринку Руслан Сербінчук щиро і цілком за дідусем Фрейдом прорік журналістам:
— Я розумію, що «Добробут» — це бізнес народного депутата Максима Бурбака. Йому треба утримувати партію. На це йдуть кошти громади.
Директор мав на увазі партію «Батьківщина». А «кошти громади», напевне, мусять йти на оплату партії регіонів. А ще краще — партії «Рідне місто», якою опікуються очільники та їхні радники. Останнім часом чомусь до «Рідного міста» дрейфує голова ПР в області Михайло Папієв. Про це йому і Матвію Куцаку не раз зробила зауваження парткомісія партії регіонів, яка працювала в області кілька днів поспіль.

Зараз керівники «Калинки» з керівниками «Добробуту» ведуть трохи інформаційну і трохи юридичну війну. Сербінчук хоче будувати нову стоянку на «Добробуті». А Прозоровський, директор «Добробуту», йому українською мовою пояснює, що там уже є дві благоустроєні стоянки. Третьої не треба. Більше того, документи засвідчують, що «Добробут» належить товариству з обмеженою відповідальністю «Інвест-Альянс», а не «Рідному місту».
І, насамкінець, ніде правди діти: на «Добробуті» більше порядку, аніж на «Калинівському ринку». І працівники там підтримують керівництво, на відмінну від «Калинки». Аби цих воєн двох не виграв хтось третій…

Наприклад, банк, який може передати ринок будь-кому. І ні про яку громаду Чернівців ніхто там не піклується, не піклувався і піклуватися не буде.
Петро КОБЕВКО

peredplata