Папієв претендує на звання \”брехун року\” на Буковині

Папієв претендує на звання "брехун року" на БуковиніНу от вкотре дивуюсь, а зрештою, навіть вже не дивуюсь діям місцевої влади в Чернівцях. Спочатку вони, тобто голова ОДА та інші чиновники, збирають велелюдне віче ніби-то на підтримку євроінтеграції України, зганяючи на Центральну площу Чернівців тисячі бюджетників. В добрих традиціях «брежнєвських» часів 3 листопада цього року вчителі, лікарі, держслужбовці в свій вихідний день радісно «одобрямс» кожному слову очільника краю Михайла Папієва про необхідність підписання Україною угоди з ЄС. Після цього Буковина прогриміла в ЗМІ на всю державу, як організатор наймайсштабнішого народного волевиявлення. І що ми бачимо сьогодні? Ініціатива буковинської молоді висловити своє ставлення до припинення євроінтеграційних процесів з боку влади одразу була заборонена. Спочатку міська влада заборонила встановлення наметів на Центральній площі, аргументуючи це тим, що площа знаходиться в буферній зоні ЮНЕСКО. Забуваючи при цьому , що в тій же буферній зоні розташований незаконно побудований літній майданчик нічного клубу «Сорбона», який належить депутату –тушці Чесанову. Та ще багато інших незаконних будівель.
Наступного дня міська рада подає вже позов до суду щодо незаконного встановлення наметів. Таке враження, що місцеві «очільники краю, де варто жити», вже не знають, як «заборонити, припинити, знищити» те, що знищити вже неможливо. Голова ОДА Михайло Папієв, який лише три тижні тому активно закликав буковинців до Євросоюзу, сьогодні майже цілий день провів в приміщенні обласної прокуратури. Мабуть, радився з новопризначеним прокурором області, як перешкодити занадто активним чернівчанам прагнути до Європи.
А в цей час під стінами ОДА зібралось біля 1000 буковинських студентів, які хочуть з’ясувати у «очільника краю», чому він вважає Євромайдан «хороводом» чи штучною акцією. Молодці молоді чернівчани! Так тримати! Не здавайтесь і нічого не бійтесь!

Максим Бурбак, народний депутат України

P.S. А я вкотре переконуюсь в тому, що Папієв може реально претендувати на перше місце в номінації «брехун року».

peredplata