Меркель хоче особисто поговорити з Януковичем у Вільнюсі

Меркель хоче особисто поговорити з Януковичем у ВільнюсіКанцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що хоче обговорити з президентом України причини відмови Києва від асоціації з ЄС.

Причому, за словами глави німецького уряду, вже завтра на самміті у Вільнюсі вона особисто нагадає українському президентові Віктору Януковичу, що запрошення підписати угоду про асоціацію з ЄС залишається в силі.

Меркель зазначила, що у Вільнюсі сподівається особисто обговорити з Януковичем европаузу Києва. «Наскільки я читала, він буде заперечувати, що його до такого рішення підштовхнула Росія. Він, напевно, буде стверджувати, що це його самостійне рішення. До речі, іноді він говорить, що навпаки Європа тиснула, але з цим вже не погоджуся я», – заявила Меркель.

Канцлер Німеччини нагадала, що Євросоюз зробив Україні запрошення в рамках політики Східного партнерства. «Україна зараз прийняла рішення на даний момент не підписувати угоду про асоціацію. Ми і надалі будемо закликати Україну зробити це», – пообіцяла канцлер.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 21 листопада офіційно заявив про припинення на невизначений час процесу євроінтеграції. Відмова від підписання угоди з ЄС спровокувала в Україні наймасштабнішу акцію протесту з моменту помаранчевої революції. У Києві 24 листопада мітинг за євроінтеграцію зібрав понад 100 тис. осіб.

peredplata