Президент Румунії назвав об\’єднання з Молдовою новим фундаментальним проектом

Президент Румунії назвав об'єднання з Молдовою новим фундаментальним проектомВ об\’єднання з Молдовою вірять тільки 25% румунів. Президент Бесеску вірить, що це коли-небудь відбудеться.

Новим фундаментальним державним проектом Румунії стане об\’єднання з Молдовою. Про це президент Румунії Траян Бесеску заявив в ефірі національного телебачення.

\”Першим фундаментальним державним проектом Румунії був вступ до НАТО. Другим – вступ до ЄС. Третім повинно стати об\’єднання з Молдовою. Безперечно\”, – сказав Бесеску.

\”Народ, який хоче бути разом, ніколи не здасться. Я не беру в розрахунок політиків. Всі мої дії, які мали відношення до Молдові, були пов\’язані з ідеєю про можливе об\’єднання. Знаю, що зараз не той момент. Але це відбудеться\”, – продовжив президент.

На питання про те, чи радився він з приводу своїх висловів з главою МЗС Титусом Корлэцяном, Він відповів: \”Я повинен задати тон у політиці. Ви думаєте, що пан Корлецян не бажає об\’єднання з Молдовою?\”

За опублікованими цього тижня результатами опитування, проведеного румунською службою INSCOP Research, в об\’єднання з Молдовою вірять близько 25% румунів, ще стільки ж переконані, що ця країна вступить до ЄС. У той же час, 28% вважають, що в регіоні не буде жодних геополітичних змін. А 52% респондентів вважають, що головною перешкодою на шляху об\’єднання Молдови і Румунії є геополітичний вплив у регіоні Росії.

Джерело

peredplata