Суд вважає, що Михайлішин правильно робить, що не реєструє групу для проведення референдуму

Суд вважає, що Михайлішин правильно робить, що не реєструє групу для проведення референдумуЧернівецький окружний адміністративний суд 2 жовтня відмовив у задоволенні позову Юрія Івашина, який вимагав визнати протиправними дії секретаря міської ради Віталія Михайлішина щодо неприйняття рішення про реєстрацію ініціативної групи з питань проведення місцевого референдуму щодо дострокового припинення повноважень міської ради, утвореної на зборах громадян 24 серпня ц.р.

Підставою для відмови стали свідчення свідків – заступника начальника юридичного управління міської ради Сергія Ситніка та журналіста, радника міського голови Захара Подкидишева, які запевняли суд, що у зборах з питань проведення референдуму взяло участь менше, ніж 200 осіб. Свої твердження вони обґрунтовували аматорським відео, яке було знято на прохання Захара Подкидишева його другом, мешканцем Заставнівського району. Суд відмовив у клопотанні заслухати 214 свідків – безпосередніх учасників зборів, які були готові ще раз особисто засвідчити свою участь у роботі цього зібрання. Відмовляючи у задоволенні клопотання про виклик у судове засідання свідків – учасників зборів, суд виходив із доцільності, технічної та фізичної можливості виклику свідків, скороченими строками розгляду справи. Суд не взяв до уваги відсутність оригіналу любительського запису, а також те, що цей запис є неповним та не відображає усе приміщення, де проходили збори і всіх присутніх у залі. Судове засідання розпочалося 1 жовтня о 11.00, а постанову суду було оголошено майже на пів другу ночі 2 жовтня.

Представники ініціативної групи оскаржуватимуть постанову Чернівецького окружного адміністративного суду в апеляційній судовій інстанції.
« Діюча міська рада в особі секретаря міської ради Віталія Михайлішина в черговий раз продемонструвала зверхнє ставлення до чернівчан, знехтувала їх правом на проведення референдуму. Вже вп’яте необґрунтовано відмовляючи у реєстрації ініціативної групи, секретар міської ради демонструє громаді, що будь які прояви місцевої демократії у Чернівцях будуть блокуватися. Але ми не зупинимося. Ми змусимо цю владу рахуватися з позицією чернівчан. Ми не дамо позбавити чернівчан основного їх конституційного права – обирати органи місцевого самоврядування та брати участь в управлінні рідним містом. Ми знаємо, як це зробити і зробимо це, не зважаючи на будь-які перепони та погрози», – запевнив представник ініціативної групи Юрій Івашин.

Повідомлення Ініціативної групи

peredplata