Під тиском опозиціонерів позачергова сесія Чернівецької облради відбудеться раніше (оновлено)

На погоджувальній нараді керівники окремих фракцій в облраді пропонували провести позачергове засідання сесії завтра о 14-00, аби не брати на себе жодної відповідальності. Але передумали….
У Чернівцях на Центральному майдані продовжують збиратися тисячі студентів та просто небайдужих людей. Кажуть, що не підуть звідси, допоки Україна не стане іншою.

Під тиском опозиціонерів позачергова сесія Чернівецької облради відбудеться раніше (оновлено)

Керівники молодіжних організацій закликають буковинців до єдності.

До присутніх звернувся також і викладач ЧНУ ім. Федьковича, депутат обласної ради, член фракції \”Батьківщина\” Ярослав Курко: «Ми разом, ми єдині – студенти і викладачі!»

Пан Ярослав розповів присутнім про те, що сьогодні о 10-00 відбулося засідання погоджувальної ради керівників фракцій у облраді. Сесію вони пропонували провести завтра о 14-00, у той час, коли проводитиметься засідання Верховної ради. Ця пропозиція означає, що буковинські законотворці не хочуть брати на себе жодної відповідальності за те, що відбувається. Депутати-опозиціонери висловилися проти, і під їхнім тиском голова облради таки підписав розпорядження про скликання позачергової сесії 3 грудня о 10-й годині. На цю сесію виносяться питання, що були вчора озвучені на велелюдному чернівецькому Майдані:

1. Про інформацію начальника УМВС України в Чернівецькій області щодо забезпечення безпеки громадян при проведенні мирних зібрань. «Міліція — з народом!»
2. Про інформацію прокурора Чернівецької області Павла Павлюка щодо забезпечення безпеки громадян при проведенні мирних зібрань.
3. Звернення до Януковича з вимогою негайно піти у відставку.
4. Звернення до Кабінету міністрів з вимогою подати у відставку.
5. Звернення до Генерального прокурора Віктора Пшонки з вимогою негайно порушити кримінальну справу проти осіб, причетних до жорстокого побиття людей у Києві, в тому числі студентів.

Ярослав Курко закликав студентів прийти завтра, перед початком сесії, до будівлі облради та продемонструвати цим свою волю до невідступної боротьби за майбутнє України.

peredplata