Профільний комітет Ради рекомендував парламенту висловити недовіру Азарову

Профільний комітет Ради рекомендував парламенту висловити недовіру АзаровуКомітет Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендував ВР прийняти постанову № 3692 про недовіру Кабінету міністрів. Таке рішення було прийняте комітетом на засіданні сьогодні.
За ухвалення такого рішення проголосувало 8 членів комітету: Віталій Кличко, Володимир Бондаренко, Руслан Князевич, Наталія Новак, Давид Жванія, Олег Сиротюк, Василь Гладій, Микола Федорук. На засіданні також був присутній народний депутат від партії регіонів Олег Парасків, однак він при голосуванні утримався.
Нагадаємо, сьогодні тисячі протестуючих, в тому числі активісти «Свободи», заблокували всі входи в будівлю уряду і Національного банку України, а також підходи та під\’їзди до них з вулиць Грушевського та Інститутської. Сама будівля уряду закрита, працівникам кажуть, що сьогодні оголошено вихідний. Глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк закликав Майдан зібратися в понеділок, щоб вимагати відставки уряду і президента. Напередодні опозиція оголосила про початок блокування всіх адміністративних будівель Києва в районі верховної ради, кабміну та адміністрації президента. У той же час будівля АП перебуває під посиленою охороною «Беркута». Протестуючі також не планують покидати будівлю Київської міської державної адміністрації та Будинок профспілок, який зайняли ще 1 грудня. Нагадаємо, 1 грудня на мітинг у центрі Києва зібралося близько 500 тис. людей. Кілька тисяч вирушили на вул. Банкову до будівлі адміністрації президента. При цьому мітингувальники намагалися бульдозером прорвати оточення міліції . Міліція застосувала сльозогінний газ, а також світлозвукові гранати. У свою чергу мітингувальники жбурляли в міліціонерів пляшки і каміння. Під час спроб штурму АП травмовано близько півсотні працівників міліції. В опозиції заявили, що учасники мирної акції протесту не штурмували Банкову і назвали те, що відбувається, провокацією влади. Незабаром після цього «Беркут» витіснив мітингувальників з Банкової, застосувавши при цьому силу.

peredplata