Бжезинський назвав події в Україні незворотними

Бжезинський назвав події в Україні незворотнимиВідомий американський політолог Збігнєв Бжезинський заявив, що події в Україні – незворотні.

На думку радника з нацбезпеки при президентові Сполучених Штатів Джиммі Картера, ці події стануть причиною серйозних геополітичних наслідків. Зокрема, Бжезинський про це написав у статті, яка була опублікована в британській газеті \”Файненшл таймс\”. За прогнозами політолога, рано чи пізно Україна буде частиною демократичної Європи. У свою чергу, Росія теж піде її прикладом.

На думку Бжезинського, сплеск українського патріотизму – це сигнал того, що національна незалежність \”стає реальною політичною домінантою\”. Особливо для української молоді, яка ні мовної, ні з історичної позиції не сприймає себе як частину \”матінки Росії\”. За словами політолога, 20 років незалежності України створили нове мислення. Це мислення не є русофобским і затверджує національну ідентичність українців як частина європейської цивілізації.

Бжезінський вважає, що Євросоюз повинен чуйно прислухатися до України в питанні економічної підтримки. Він зазначив, що Україна в перспективі буде впливати на Росію. \”Той, хто народжується новий середній клас Росії прийде до висновку про те, що єдиний розумний шлях – стати справді сучасним, демократичним, а то й, можливо, навіть провідною європейською державою\”, – підсумував експерт.

peredplata