Церква з українським народом

Як передає шеф-редактор газети «Час» Петро Кобевко з Києва, щойно відбулась прес-конференція Владики Бориса Гудзяка, єпископа греко-католицької церкви для українців Франції і країн Бенілюкса.

Церква з українським народом

Він наголосив, що сьогодні на київських барикадах разом з народом України знаходяться 80 священиків і 4 єпископа греко- католицької церкви, які разом з українцями відстоюють право на життя, свободу, демократію.

Владика висловив своє захоплення духом Майдану, його поставою та закликав всіх долучитись до захисту українського народу від насилля.

Ця влада сьогодні потребує благодаті Божої аби вийти з цієї темноти на світло. Греко-католики засуджують насилля проти мирних демонстрантів і звертаються до чинної влади не застосовувати сили та не бити людей.

Весь світ обурений тим, що маленьку кількість молодих мирних людей силою виганяли з Майдану, але вони зуміли перемогти підступну силу, яка відступила. Та все ж є побоювання, що це може повторитись, тому Владика в черговий раз звертається до влади, щоб не застосовували силу до мирного Майдану.

Також Владика Борис сказав, що Майдан стане передумовою для об’єднання всіх українських церков в єдину помісну церкву.

peredplata