На Буковині тривають автопробіги активістів регіонального та районних штабів національного спротиву

Сьогодні, 12 грудня, автопробіг активістів регіонального штабу національного спротиву зосередився на інформуванні жителів Глибоцького району. Туди вирушили два автомобілі, один працює на Заставнівщині. Під час спілкування з людьми активісти поширюють інформаційний бюлетень регіонального штабу національного спротиву.

Мета таких акцій – об’єктивно поінформувати мешканців про ситуацію в країні.
Повідомляє Регіональний штаб національного спротиву.

Перший автопробіг відбувся у вівторок, 10 грудня. Колона автомобілів з активістами-протестувальниками об’їздила частину сіл Кіцманського та Сторожинецького районів і місто Чернівці. 11 грудня відбувся автопробіг селами Кельменеччини, Сокирянщини та міста Новодністровськ,

У наступні дні в районах працюватимуть по три автомобілі – у Герцаївському і Новоселицькому районах у п’ятницю, Вижницькому і Путильському в суботу, та Хотинському в неділю.

Учора до акції почали долучатися районні штаби. Кожен населений пункт Вижниччини відвідали учасники автопробігу, організованого Вижницьким районним штабом національного спротиву та районною громадською організацією «Жінки Батьківщини». Автопробіг відбувся на підтримку мітингувальників Євромайдану в Києві, звідки частина членів штабу саме повернулася. Користуючись нагодою, учасники автопробігу привітали голів сільських рад відвіданих населених пунктів з минулим Днем місцевого самоврядування і вручили їм листівку з нагадуванням про те, що, згідно з Конституцією України, «носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ», а «право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами». «Не забувайте, що Вас обирав народ, – йдеться в листівці. – Ми закликаємо Вас не йти проти власного народу а підтримати його, підтримати європейське майбутнє нашої рідної України, щастя наших дітей».

peredplata