Сьогодні на чернівецькому Євромайдані відбудеться акція підтримки солідарності студентів Чернівці!

Сьогодні на чернівецькому Євромайдані відбудеться акція підтримки солідарності студентів Чернівці! У п’ятницю, 13 грудня, на «Звернення українського студентства» студенти більшості країн Європи (разом із українськими студентами діаспори у світі) пікетуватимуть посольства України і вимагатимуть виконання вимог українських студентів: припинення переслідування постраждалих та покарання відповідальних за ці дії. Студенти Європи передадуть посольствам України власноручно виготовлені круглі жовті смайлики, які виражатимуть почуття огиди, діаметром 1 м (по одному смайлику в кожному посольстві чи консульстві).

У знак солідарності такі ж акції пройдуть й в Україні. Так, у той же день о 14:00 відбудеться всеукраїнська акція в усіх обласних центрах та містах, де знаходяться посольства і консульства країн ЄС. У той же час організовані українські студентські групи передадуть послам/консулам країн ЄС сині смайлики подяки за підтримку європейських прагнень України, а також вручать Звернення (текст звернення????) до уряду відповідної країни із вимогами українських студентів до влади України.

До участі у заході можуть долучатися й міста, які не мають на своїй території посольств чи консульств. У такому разі організатори радять відшукати у місті (селищі) підприємство, яке асоціюється і може представляти своєю діяльністю країну-члена ЄС або ж може публічно передати смайли зі зверненням поштою будь-якому посольству країни ЄС у Києві.

Політичні репресії розпочалися уже. Зокрема, у Луцьку було відкрите кримінальне провадження проти співкоординатора Євромайдану, голови Всеукраїнської громадської організації \”Національний Альянс\” Майі Москвич.м Раніше також у Івано-Франківсьу був побитий голова Всеукарїнської громадської організації \”Фундація Регіональних Ініціатив\”, польовий командир Євромайдану Івано-франківська Максим Кицюк. Тож опісля мітингів під консульствами, студенти підуть ходою під обласні управління УМВС (у не обласних центрах під міськвідділи) для того аби вимагати не застосовувати політичних репресій проти активістів Євромайдану.

Організатори – студенти Євромайданів українських міст.

Дата: п’ятниця, 13 грудня
Час: 14:00
Місце: збираємось на Центральній площі за 5хв до 14:00.

З спільноти акції в мережі Вконтакті

peredplata