У Чернівцях комуністи побили учасника студентського Євромайдану

13 грудня 2013 року у Чернівцях біля офісу обкому КПУ було жорстоко побито студента. Комуністи затягли молодого хлопця до приміщення обкому та завдали йому низку ударів бейсбольною битою. Побитого звинуватили у тому, що він начебто зірвав прапор КПУ та змушували зізнатися, що він є членом ВО \”Свобода\”. Про це 13 грудня 2013 року повідомив голова Чернівецької обласної організації ВО \”Свобода\” Віталій Мельничук, який виїхав на місце події разом із адвокатом.

\”Після того, як комуністи побили хлопця, вони викликали міліцію та намагалися звинуватити молоду людину в тому, що він зірвав партійний прапор. Хлопець – Владислав Кондрат’єв, студент, учасник студентського Евромайдану у Чернівцях, не є членом жодної з політичних партій. 13 грудня він дійсно проходив біля офісу комуністів, бо мешкає неподалік. Але, як вдалося з\’ясувати, немає жодного свідка, який би бачив, що цей хлопець зривав прапор. Невідомо, чи цей прапор взагалі висів сьогодні\”, – розповів Віталій Мельничук.

За його словами, очевидці бачили, як биту, якою завдали ударів постраждалому, поклали до однієї з автівок з київськими номерами, припаркованої біля офісу комуністів. Пізніше знайшовся і власник авта: він вибіг з офісу перед приїздом правоохоронців та намагався поїхати геть. Люди, що перебували на місці події, завадили йому це зробити. Тоді власник авта втік у бік вулиці Головної.

\”На відкритих ділянках тіла Владислава чимало гематом, а сам він перебував у шоковому стані\”, – зауважив свободівець.
Він додав, що лише після розправи над дитиною бузувіри-комуністи викликали міліцію, нібито по факту зникнення їхнього прапора. Слідчі УМВС, чомусь не звернули увагу на побитого, переляканого хлопця, не захистили його від продовження морального збиткування послідовників Єжова, а насамперед почали складати протокол щодо зникнення прапора Компартії і пошуку винних.

\”Студенти, друзі потерпілого оперативно зателефонували до свободівців. Лише після того, як я з адвокатом прибув на місце і почав наполягати, міліціянти розпочали слідчі дії стосовно умисного побиття неповнолітнього\”, – наголосив Віталій Мельничук.
Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

peredplata