Екс-радник Путіна пояснив тактику по розколу України

Російське керівництво розгорнуло безпрецедентну війну за Київ за \”грузинським\” сценарієм.

Про це у своїй колонці на \”Ехо Москви\” написав колишній радник Путіна Андрій Ілларіонов.

За його словами, \”влітку 2013 року проти України була розгорнута повномасштабна війна нового типу – митна, санітарна, газова, пропагандистська\”.

Результатом цього стало те, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС у Вільнюсі було зірвано, і на Сході і Півдні України почали кілька \”розхолоджуватись\” до евроінеграції.

Ілларіонов переконує, що ці регіони були сприйняті в Кремлі як можливий плацдарм для проведення осетинсько-абхазького сценарію.

\”Коли тільки він позначився, негайно була запущена теза про \”розкол\” і навіть про \”тектонічний розкол\” в Україні\”, – пояснює екс-радник Путіна.

За його словами, \”тоді в бій були кинуті нові пропагандистські й інші сили, а в Москві почалося квапливе формування ударного наступального з\’єднання інформаційних війн нового століття – агресивного пропагандистського монстра \”Росія сьогодні\”.

Іллароінов попереджає, що далі Росія може вдатися до тих же кроків, що і в Грузії.

Серед них він називає створення антиєвропейських \”плацдармів\”, введення їх в конфронтацію з рештою країни і використання цих \”протиріч\” для дестабілізації ситуації.

Після цього, за словами Ілларіонова, може послідувати зрив євроінтеграції і \”бордерізація\” захоплених плацдармів\”.

Екс-радник попереджає, що \”чим більш жорстким буде протистояння учасників, чим більше в ній буде висловлено взаємних звинувачень і образ, чим більше проллється крові… тим легше буде її (Україну) \”підвісити\” на довготривалий гачок майстерно спровокованого внутрішньоукраїнського конфлікту\”.

Українська правда

peredplata