ЄС знову обговорюватиме справу Юлії Тимошенко

Європейський союз за день до оголошення Печерським районним судом Києва вироку у справі екс-прем\’єр-міністра України Юлії Тимошенко знову обговорюватиме українське питання.

Як повідомляється на офіційному сайті Ради Європейського союзу, до порядку денного чергового засідання Ради закордонних справ ЄС включено питання щодо внутрішньополітичної ситуації в Україні.

Засідання Ради закордонних справ ЄС відбуватиметься 10 жовтня у Люксембургу під головуванням Верховного представника Євросоюзу з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон.

Як відомо, незаконне переслідування в Україні лідера однієї із найбільших опозиційних партій Юлії Тимошенко та колишніх представників її уряду викликає занепокоєність в європейських країнах та США.

На саміті ініціативи Європейського союзу \”Східне партнерство\”, який проводився 30 вересня у Варшаві (Польща), судовий процес над Юлією Тимошенко домінував на всіх зустрічах чинного президента України. Питання незаконного переслідування екс-прем\’єра перед Віктором Януковичем порушували президент Європейської ради Херман Ван Ромпей, канцлер Німеччини Анґела Меркель та інші європейські політики.

\”Ми чітко передали сигнал, як в цілому від Європейського Союзу, так і від Польщі, що політичне переслідування опозиції, порушення демократичних стандартів кидає тінь на завершення переговорів щодо підписання угоди про асоціацію України\”, – заявив 30 вересня прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

\”Ми досягли прогресу у розвитку відносин з Україною, але нас турбує процес над Юлією Тимошенко. Ми хотіли б, щоб спочатку було вирішено це питання\”, – підкреслив у свою чергу президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

peredplata