Євросоюз виступає проти селективного використання законів в Україні

Речниця верховного представника Європейського Союзу із закордонних справ Мая Коціянчич заявляє, що ЄС виступає проти застосування в Україні принципів вибіркового правосуддя.

\”Позиція ЄС щодо справи Тимошенко є зрозумілою. Ми проти селективного використання законів. Ми неодноразово закликали проводити цю справу прозоро та за буквою закону й процедури\”, – сказала Мая Коціянчич в інтерв’ю радіо \”Свобода\”.

Речниця верховного представника ЄС із закордонних справ зауважила, що представники Євросоюзу стурбовані перебігом судового процесу над Юлією Тимошенко. \”Нас дуже турбує те, що ми бачимо\”, – зазначила вона.

При цьому Мая Коціянчич не уточнила, які кроки планує ЄС, якщо вважатиме вирок екс-прем\’єру України несправедливим. Євросоюз й далі переймається справою Юлії Тимошенко і ретельно її моні торить, – запевнила речниця верховного представника Європейського Союзу із закордонних справ.

Як відомо, сьогодні, за день до оголошення Печерським районним судом міста Києва вироку у справі Юлії Тимошенко, у Люксембургу відбудеться засідання Ради закордонних справ ЄС, до порядку денного якого включено питання щодо внутрішньополітичної ситуації в Україні. На засіданні головуватиме Верховний представник Євросоюзу з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон.

peredplata