Буковинське віче створило осередок Народного об’єднання «Майдан»

Буковинське віче створило осередок Народного об’єднання «Майдан»На доручення попередніх зборів громадян, які в Чернівцях відбулися минулого тижня, на Центральній площі обласного центру рішенням чергового Буковинського віча був створений осередок Народного об’єднання «Майдан».

Пропозицію підтримали одностайно близько 400 учасників віча. Просто в присутності віче з числа відомих у краї громадських діячів, журналістів та опозиційних політиків утворили президію обласного об’єднання.

Позапартійна громадська організація Народне об’єднання «Майдан» – це можливість змінити ситуацію в країні. Основні політичні завдання об\’єднання \”Майдан\” – це відновлення політичного балансу в Україні і нова Конституція. Членами об’єднання можуть стати люди, які були або будуть на Євромайдані.

Окрім цього, на віче емоаційно обговорювалися питання утисків свободи слова в Україні, які останнім часом посилилися. Журналісти у своїх виступах засудили побиття журналістки Тетяни Чорновол, а також оприлюднили відкритий лист до начальника УМВС в Чернівецькій області О.Демидова з вимогою припинити втручання у професійну діяльність журналістів. Йшлося про претензії представників керівництва обласної міліції до чернівецького журналіста щодо подачі інформації про спробу невідомих зруйнувати намети на чернівецькому Євромайдані.

Буковинське віче також прийняло звернення до голови федерації профспілок України щодо продовження дозволу учасникам Євромайдану перебувати в Будинку профспілок у Києві.

Молоді активісти візуалізували вимоги Майдану своєю акцією. Вони пустили за вітром чорні повітряні кульки з прикріпленими до них зображеннями осіб, що мають стосунок до утисків мирних протестів: Януковича, Азарова, міністра внутрішніх справ Захарченка, депутатів-регіоналів, а також голови ОДА Папієва та секретаря міськради Михайлішина.

peredplata