Дресировані папуги з цирку Путіна

А нам дай Боже, щоб уся Україна повнилася саме такими бомжами, які були на Майдані, на зло дресированим папугам з цирку Путіна.

От думав бодай на свято розслаблюся, зосередившись винятково на активному поїданні холодців, голубців, шинок, безлічіп ляцків і пампухів. Але де там! Життя вирує.

Оце Міша Задорнов учергове відмочив, назвавши українську опозицію \”еврохохлами\”. Він і раніше за словом до кишені не ліз на тему України, бо душе смішила його наша мова. Зате любив нахвалювати \”русскую смєкалку\” і дерти лаха з \”тупих американців\”.

\”Єдінствєнний русскій юмаріст\”, як він сам себе називає, якось забув уже, що ще недавно з пафосом розповідав про \”вєлікоєславяскоє братство\”, про якусь міфічну Кієвскую та Масковскую Русь, до якої Москва, щоправда, має такий самий стосунок, як гумор Задорнова до гумору Чарлі Чапліна.

Але щойно українці забажали до Європи, враз у Міші прокинулася недремна імперська жилка: Стаять! Нє пущать!

На жаль, наше МЗС – це компанія глухих і сліпих клерків, які на такі вибрики не реагують. Тому й жодної ноти протесту ми не діждемося.

Хоча це цілком зрозуміло. Образили ж українців. А скільки їх там в МЗС? Нічого, переб\’ються.

Але то ми почули з вуст московського шовінюги. І це цілком нормально, бо не він один дихає такою ж ненавистю. Але є ж і на наших теренах свої задорнови. Ось нардеп Дмітрій Святаш наїхав на галичан, обізвавши їх різними поганими словами та висловивши надію, що оскільки в нас існує \”реально две страны\”, то рано чи пізно цей неприродній альянс розпадеться.

Ну, а що в нас і СБУ глухе та сліпе, я й не дивуюсь, що досі ніхто того чудіка за вушко не взяв і не поговорив із ним так бодай, як зі мною в КГБ колись розмовляли.

От колись було круті кагебісти! Ти десь там тільки у вузькому колі ляпнув, що Союз розпадеться, а вже вони тут як тут. Викликають на співбесіду, вимагають пояснень, каяття, а вкінці дають підписати офіційне попередження: ще раз – і загудеш.

А тепер висловлюй чи у Твіттері, чи на ФБ для сотень, а то й тисяч людей свої прогнози щодо розпаду України – і ніяка холєра тебе навіть на килим не викличе.

Тим більше, що дісталося не тільки галичанам, бо \”канадская и американская диаспоры – потомки трусов, сбежавших из своей страны\”, а нині це ясна річ \”уроды\”. Святаш, мабуть, і галичан вважає такими, що втекли зі своєї країни, хоча втекли вони з чужої країни. Як і українці, що емігрували наприкінці війни, рятуючись від сталінського режиму. Вибираючи поміж Колимою і Америкою, вибрали друге.

Четверта хвиля має теж свої резони, бо де у нас підсобник на будівництві заробить дві з половиною тисячі доларів? А наш будівельник в Канаді заробляє і чотири, і шість тисяч, а зварювальник ще більше.

Нема такої нації, частина якої б не поїхала на заробітки за океан. Але також нема такої країни, в якій би нардеп за це називав їх \”уродами\”.

Окрім цього Святаш не міг собі відмовити у задоволенні розповісти нам про те, що галицька мова – не українська, а погана версія польської. Бо мовляв \”долго они там холопами были\”, тим більше, що для галичан \”быть холопами норма\”.

Можливо, для Святаша буде несподіванкою, але жодної галицької мови не існує. Галичани в містах розмовляють літературною українською. Тобто навіть більш літературною, ніж східняки. А в селах, як і у всьому світі, побутують свої діалекти, хоча молодь теж розмовляє літературно.

Але не будемо вдаватися в мовознавчі дискусії філолога з дилетантом. Звернімо увагу на \”холопів\” чи то пак галицьких заробітчан, які в Європі, за словами нардепа, працюють \”по-чорному\”, у той час як\”восточные украинцы живут у себя дома. Создают ВВП своей страны\”. Тому, мовляв, \”разделение неизбежно\”.

Тут уже всі ознаки тихої шизофренії, бо заробітчани, працюючи в Європі, пересилають і привозять в Україну мільярди валюти. Минулого року це було 5 мільярдів доларів. При цьому треба наголосити, що це цифра офіційна, бо через дурнувату політику наших банків більша частина валюти надходить іншими шляхами.

Але ці кошти не зависають на рахунках, заробітчани в Україні відкривають свій бізнес. Це і купа різних крамниць з європейськими продуктами і товарами, і ресторани, і невеликі підприємства.

Так от питання: чи можуть собі дозволити східні українці, які працюють по-білому, розпочати свій бізнес на зароблені у партії регіонів гроші? А чи можуть вони порівняти свій побут із побутом наших заробітчан в Італії чи Португалії? Порівняти до деталей: одяг, їжа, відпочинок.

Святаш не помітив, як борючись із фашистами, сам перетворився на махрового фашиста-українофоба. Відтак мене дуже цікавить реакція на ці слова Ганни Герман, Петра Писарчука або, наприклад, пана Фірташа.

Ображаючи галичан, Святаш ображає також і виборців своєї партії, адже і в Галичині за неї голосували, є там і члени цієї партії. Невже усі отак просто це проковтнуть? Невже не поставлять вимогу – скласти депутатські повноваження за фашистські заклики?

Ну, це, звісно ж, в ідеалі. А загалом ми звикли ковтати ще й не таке. Бо Дарєнка з Кісєльовим не самотні. Віталій Кустов, власник сайту \”Фраза\”, узявши бінокль, побачив те, що не дано побачити здоровому людському оку:

\”Майдан УЖЕ ДАВНО окрашен в цвета галицких националистов (і синьо-жовтий теж? – Ю. В.). Меня тошнит (!) от любых нациков и фашистов – и украинских, и русских. Евромайдан реально оккупирован этим дерьмом (!). Наверное, переломить ситуацию можно. Но для этого, для начала, надо выпереть с главной площади страны всех бомжей (по другому их не могу назвать) с Западной Украины и запретить им там появляться\”.

Зауважу, що ці слова належать людині, яка народилася у Львові в сім\’ї львівського актора, закінчила Львівський університет, а тепер для нього уся та еліта, яка виступала на Майдані – бомжі.

Не буду перераховувати усіх \”бомжів\”, починаючи з Юрія Андруховича, Мирослава Мариновича, Івана Малковича і завершуючи Русланою, Ромком Чайкою та Тарасом Чубаєм. Їх десятки і десятки тих, хто вважається нині ядром нації, хто є її совістю.

Кустов обурений, що на Майдані галичани славили Бандеру. Але чомусь не помітив, що те саме робили й кияни і східняки, яких цілковито оцей \”фашистський\” розклад задовольняв. Бо ж відомо: галіціяка, як кого вкусить, – гаплик, той неодмінно стає бандерівцем. Приклад Донцова і братів Капранових на ліцо!

А от Кустова, видно, ніяка холєра ще не вкусила.

Але бдітєльний наш товариш Кустов! Зберіть будь ласка рівноцінну плеяду ваших однодумців і покажіть, як мають виглядати не-бомжі. Бо тих, що на анти майдані, ми вже оцінили. Там інтелект зашкалював. Куди нам, галицьким бомжам.

А нам дай Боже, щоб уся Україна повнилася саме такими бомжами, які були на Майдані, на зло дресированим папугам з цирку Путіна.

Юрій Винничук
Джерело

peredplata