Крах Вашківецької Маланки

Вашківецька Маланка (Переберія) не виконала цього року своєї функції — народної містерії, народного національного нерва. Вона не відповіла на виклики суспільства. У чому причина? Поки що невідомо. Але з Переберії зник Майдан. Зникли беркутівці, котрі карають беззбройних студентів. Зникли Янукович, Азіров та інші наші політики. Критикували тільки Путіна та «Газпром».
Невже гроші Фірташа сильніші за історичну правду? Невже Папієв зумів навіть Вашківецьку Маланку затоптати своїми труханівськими кігтями?! Де ви, справжні українські патріоти? Заховалися за масками «дідів», «бабів», «ведмедів», «пасічників» та «лісапедного батальйону»?

Крах Вашківецької Маланки

Оце все, на що здатна Вашківецька Маланка?

Крах Вашківецької Маланки

Крах Вашківецької Маланки

З Вашківецькою Маланкою не змогли впоратися жодні імперіалісти і загарбники: ні Австрія, ні Румунія, ні Росія. А Папієв впорався. Приструнчив тихо-мирно, очолив і спрямував у своє регіональне русло. А у ньому нема чистої майданівської води. Там тече муст ригівський.

Ще задовго до 14 січня вдалося дізнатися, що на Переберію у Вашківцях будуть розігруватися сценки з Євромайдану. Там було сатиричне відображення дійсності: були Янукович і Азаров, був «Беркут», який бив людей, була опозиція. Потім почалися якісь незрозумілі рухи. То Вашківецьку Переберію не пускали на «Маланко-фест» у Чернівці, то вимагали її відмовитися від їдкої політичної сатири.

У ніч перед Василем Вашківецька Переберія була така, як треба. Був Майдан, були Азаров і Янукович, «Беркут» бив… А бити було нікого. У ніч на 14 січня до Вашківців глядачі не ходять. Вони прийшли вдень. І саме вдень, ніби за помахом чарівної палички, Майдан та його сатиричні герої зникли. Інші всі залишилися. Навіть приїхали до Чернівців, але без відповіді на суспільні виклики.

Зараз ніхто у Вашківцях та за їх межами не може путньо пояснити, куди поділася сатира Переберії на владу, на Майдан. І міський голова пан Перч (до речі, він навіть брав участь у політичній сатирі вночі) не знає, куди зникли «Беркут», Янукович і Азаров удень. Обласний депутат Іван Шевчук також не відає, де і коли Вашківецька Маланка «загубила» Майдан. Тільки влада радіє, що так сталося. Без неї, нечистої, тут не обі-йшлося. Бо голова ОДА Михайло Папієв розповідав журналістам «МБ», що він не цензурував Вашківецьку Маланку і просить, аби політики цього не робили.

— Моя умова була така: що хочете показувати – показуйте все, що знаходить відгук у людей.
А відсутність у Вашківецькій Маланці політичних персонажів, Євромайдану, «Беркуту» пояснюється тим, що ці політичні події не знаходять відгуку у людей та маланкарів. Так вважає Папієв.

Приборкавши Вашківецьку Маланку (Переберію), перший заступник голови ОДА Георгій Галиць відвідав Красноїльськ, де заявив, що тільки місцева Маланка вартує туристичного продукту. Бо вона не відповідає на «злобу дня», як це робила Вашківецька Переберія. Нехай Галиць з Папієвим заспокояться: Вашківецька Переберія уже не відповідає «на злобу дня». Вона їздить на «лісапедах» ригівськими дорогами і співає осанни Азірову з Януковичем.
Аби це шляк трафив!
Петро КОБЕВКО

Р.S. Поки влада робила все, аби «політичні події не знаходили відгук» у Вашківецькій Переберії, з’явилася Маланка у Чагрі. А там і «Беркут», і Яценюк, і Москаль, і Азіров, і Янукович, і Папієв з Михайлішиним. Навіть місцеві політики.
Вбити народну творчість неможливо ні Папієву, ані Азірову…

Крах Вашківецької Маланки

Крах Вашківецької Маланки

У Чагрі був Янукович, Азіров, \”Беркут\”

Крах Вашківецької Маланки

Моряк Папай?.. Ні, Папієв.

Р.Р.S. Коли верстався номер, журі конкурсу оголосило переможців:
У номінації «Переберія» 1 місце посіла Вашківецька Маланка. Їй присуджено приз у 30 тисяч грн.
У фестивалі «Маланка-фест» 3 місце та 20 тис. грн. отримав колектив маланкарів с. Горішні Шерівці Заставнівського р-ну;
2 місце та 30 тисяч грн. виборола Горбівська Маланка.
Переможницею «Маланка-фесту 2014», як і передбачала газета «Час» та наперед «визначив» Георгій Галиць, стала Красноїльська Маланка. Вона отримала приз 50 тисяч грн.

peredplata