Буковинців закликають переходити від протесту до спротиву. У неділю – всі на віче!

Буковинців закликають переходити від протесту до спротиву. У неділю – всі на віче!17 січня ввечері на Центральній площі Чернівців майже без організації зібралося близько двохсот містян, які висловили свій протест щодо ухвалених регіоналами та комуністами в «ручному режимі» законів, які фактично перетворюють Україну на тоталітарну державу. Активісти координаційної громадської ради чернівецького Євромайдану закликали буковинців переходити від протесту до спротиву режимові.

Присутніх закликали не залишатися байдужими до встановлення диктатури в Україні. Насамперед активісти пропонують вдатися до спротиву через засоби економічного та інформаційного тиску на владу: бойкотувати бізнес представників режиму та провладні засоби масової інформації. Натомість пропонується всіляко підтримувати незалежні ЗМІ.

Крім того, чернівецькі євромайданівці закликали не визнавати нелегітимні рішення режиму та анонсували проведення в неділю, 19 січня, о 14.00 на Центральній площі народного віча. Під час зібрання, крім іншого, планується символічне «поховання» української демократії.

Джерело

peredplata