План дій опозиції після винесення вироку

План дій опозиції після винесення вирокуОпозиція оскаржуватиме вирок Юлії Тимошенко в українських судах та Європейському суді з прав людини, а також апелюватиме до людей. Про це журналістам біля Печерського райсуду заявив один з лідерів партії \”Батьківщина\” Микола Томенко.

Він повідомив про подальші напрямки діяльності опозиційних сил по звільненню Юлії Тимошенко таке: \”Варіант парламентський: ми реєструємо спільні поправки від опозиції і вимагаємо ліквідації цих статей (статті 364, 365 Кримінального кодексу, які інкримінують Тимошенко)\”. Також він додав: \”Ми також будемо оскаржувати вирок в українських та європейських судах і в залежності від ситуації будемо звертатися до людей, щоб вони допомогли у боротьбі\”. Окрім цього, у ЗМІ повідомляється, що існують варіанти, що влада готується запровадити в столиці надзвичайний стан.

Саме тому Томенко підкреслив, що зараз головнем – не допустити конфліктів під судом: «Коли під судом кілька тисяч омонівців – це означає, що влада боїться, робить все, щоб заборонити будь-які мирні зібрання, страйки чи акції протесту\”, повідомляє прес-служба обласної організації
партії ВО «Батьківщина»

peredplata