У ВР почали реєструвати законопроекти щодо відміни \”законів 16 січня\”

У Верховній Раді зареєстровані два законопроекти щодо скасування законів, прийнятих ВР 16 січня та набравши законної сили сьогодні, повідомляє УНН.

Зокрема, нардеп від \”Батьківщини\” О.Яворівський зареєстрував проект Закону про визнання таким, що втратив чинність, Закону України про внесення змін до Закону України \”Про судоустрій і статус суддів\” та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян. Документ зареєстровано сьогодні за №4005.

Крім того, він же зареєстрував Проект пакону про визнання таким, що втратив чинність, Закону України про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо заочного кримінального провадження). Документ за №4006 також зареєстровано сьогодні. Наразі на веб-сайті ВР супровідні документі до проектів законів не оприлюднені.

Як відомо, 16 січня Верховна Рада крім проекту бюджету 2014-го року прийняла цілу низку законів, серед них про внесення змін до “Закону України „Про судоустрій і статус суддів“ та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян” (№ 3879), також №3855 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі; №3883 Проект Закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України та інші. Ухвалення цих законопроектів викликало неодзначну реакцію українського суспільства.

Додамо також, що опозиція вже оскаржила скандальні закони у суді. Нагадаємо, 19 січня між мітингувальниками та працівниками МВС на вулиці Грушевського у столиці вже третій день тривають масові сутички. Причиною цього стала відмова правоохоронців пропустити мітингувальників до будівлі Верховної Ради. Мітингувальники рушили з Євромайдану під будівлю Верховної Ради з вимогою відмінити так звані \”диктаторські закони\”, прийняті парламентом 16 січня.
Джерело: УНН

peredplata