Патріарх Філарет відмовився від нагород Януковича

Патріарх Філарет відмовився від нагород Януковича

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відмовився від ордена \”За заслуги\” I ступеня, яким нагородив його Президент Віктор Янукович.

Як сказано в заяві патріарха, розміщеній на сайті УПЦ КП, «з офіційного повідомлення на сайті Президента України стало відомо про указ глави держави про нагородження мене орденом «За заслуги» I ступеня. Також на сьогоднішньому засіданні Священний Синод Київського Патріархату виніс рішення про нагородження мене орденом Святого апостола Іоанна Богослова – у зв\’язку з моїм 85-річчям».

«В умовах, які сьогодні склалися в Україні, коли загинули люди, а в центрі Києва триває жорстоке протистояння, я прошу не вручати мені нагород. Це моє рішення також підтримали члени Священного Синоду та інші архієреї, які зібралися сьогодні у Києві. Розділяючи з українським народом біль і скорботу, Церква молиться за мир і припинення міжусобиць і закликає до молитви всіх вірян. Також ми молимося за душі загиблих, за полегшення страждань і зцілення потерпілих. Я благословляю духовенство Київського Патріархату молитися там, де цього просять люди, сприяти припиненню ворожнечі», – заявив патріарх Філарет і додав: «Вірю у ласку Господню в Україні».

Як повідомляв УНІАН, Янукович нагородив державними нагородами з нагоди Дня Соборності та Свободи України. Зокрема, орденом \”За заслуги\” I ступеня нагороджені предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, заступник Київського міського голови – секретар Київради Галина Герега, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Серед нагороджених орденами \”За заслуги\” II ступеня – актор театру і кіно Василь Лановий, заступник міністра внутрішніх справ – керівник апарату МВС Сергій Лекарь.

Орден «За заслуги» III ступеня серед інших отримали член Центральної виборчої комісії Тамара Астахова, заступник міністра оборони Артуро Бабенко.
УНІАН

peredplata