Луценко пояснив, чому перемир\’я вигідне протестувальникам

Луценко пояснив, чому перемир'я вигідне протестувальникамРішення про взаємне незастосування сили на барикадах по вулиці Грушевського є правильним, оскільки пробити кордон \”Беркуту\” в умовах Києва \”фактично неможливо\”.

Про це на місці подій заявив лідер \”Третьої Української Республіки\” Юрій Луценко.

\”Рішення про перемир’я на час проведення переговорів є правильним. До того ж, у цьому місці пробити багатотисячний броньований кулак є фактично неможливо\”, – сказав він.

За словами Луценка, \”Беркут\” вже перетворився на фашистську організацію, проте \”від барикад недосяжний, він ховається за спинами солдатів Внутрішніх військ та курсантів, багато з яких навіть стоять тут у туфлях\”.

\”Разом з тим, кидатися на них без шансів пройти не потрібно. Тактику треба змінювати\”, – зазначив екс-міністр МВС.

Зараз, за словами Луценка, діє формула: вони не чіпають нас – ми не чіпаємо їх. Разом з тим він нагадав, що за ніч Майдан вдалося серйозно укріпити.

\”З боку Європейської площі Майдан тепер перегороджено двохтонними бетонними блоками. Тепер у центр української столиці не потрапить навіть бронетехніка\”, – запевнив Луценко.

На його думку, предметом для початку повноцінних переговорів має стати скасування Верховною Радою диктаторських законів.

\”Хочу звернути увагу на те, що зараз вулиця безсила без політиків, а політики – безсилі без вулиці\”, – зазначив Луценко.

Разом з тим він попросив протестувальників закликати народних депутатів (усіх без винятку) переходити на бік народу.

Як відомо, лідер партії \”УДАР\” Віталій Кличко у четвер домовився із силовиками на Грушевського та активістами про тимчасове перемир\’я, яке триватиме, принаймні, до завершення переговорів Януковича і опозиції.

Українська правда

peredplata