Закарпатські журналісти пікетували УМВС

Закарпатські журналісти пікетували УМВССьогодні, 23 січня, понад 30 закарпатських журналістів з різних ЗМІ (ТБ, газети, радіо, інтернет-видання) прийшли до будівлі УМВС в Закарпатській області з вимогою, щоб начальник УМВС дав відповіді: чи відправлено внутрішні війська із Закарпаття на Київ, чи будуть правоохоронці переслідувати громадян та журналістів, а також що очікувати закарпатцям від введення «диктаторських» законів у дію 22 січня.
Через деякий час Василь Варцаба, начальник УМВС України в Закарпатській області, генерал-майор вийшов до зібрання і прокоментував ситуацію.
Закарпатські журналісти пікетували УМВС
Він зауважив, що з самого початку мирних зібрань міліція Закарпаття не вживала жодних силових заходів щодо учасників. «Надалі так і буде», – сказав Василь Варцаба.

За його словами, всі підрозділи Закарпаття знаходяться в області, крім «Беркута». «Всі працівники патрульних служб внутрішніх військ перебувають тут. Ми працюємо у повсякденному режимі, ніяких посилених варіантів немає. Міліція працює, виконує свої функціональні обов’язки по захисту прав і свобод наших громадян».

Щодо нововведених диктаторських законів, то Василь Варцаба зазначив, що інструкцій з їх виконання немає.
Джерело: ЗІК

peredplata