Польща може ввести санкції проти українських чиновників

Депутати польського Сейму прийняли постанову, де закликають сторони конфлікту до політичного діалогу та негайної зупинки кровопролиття і передбачили можливість персональних санкцій.

Про це повідомляє \”Польське радіо\”.

Запроваджувати санкції Польща може щодо осіб, відповідальних за застосування сили в Україні.

Польські депутати висловлюють солідарність з демократичним суспільством України, особливо репресованими особами і потерпілими внаслідок зіткнень.

Вони засуджують \”придушення із застосуванням сили свободи і громадянських прав, особливо прав до мирних демонстрацій і свободи висловлювання\”.

У прийнятій польським Сеймом постанові йдеться також про \”насильницькі і драматичні події із застосуванням правоохоронними органами сили, внаслідок чого дійшло до смертельних жертв\”.

Народні обранці Польщі вважають, що головною причиною рішучих протестів стало прийняття 16 січня Верховною Радою України і підписання Віктором Януковичем законів, які радикальним чином обмежують свободи громадян.

У Постанові Сейму висловлюється також надія, що Україна долучиться до грона демократичних країн європейських народів.

Тим часом, кілька польських політиків у п’ятницю вирушають в Україну для того, щоб зустрітися і з опозицією і з представниками влади.

А останні опитування громадської думки, опубліковані в п’ятницю, показали, що все більше поляків підтримують українське суспільство і виступають за тісну співпрацю з Україною, за поступове скасування віз і бачать сусідню країну в структурах Європейського Союзу.
УП

peredplata