Бурбак відповів Януковичу

Бурбак відповів ЯнуковичуЯнукович 24 січня наговорив якихось дурниць, на які неможливо не відреагувати. Бо вони стосуються Буковини.

Він сказав, у Черніцях \”захопити (владу, напевне – ред.) жителі Тернопільської, Івано-Франківської областей. Приїхали з кийками, бітами, зайшли до будинку, побили скло, людей\”.

Народний депутат України Максим Бурбак відреагував ось так: \”Я не хотів би на місцях мати таких людей, яких має Янукович. Це йому Папієв, напевне, таку інформацію подав. Невже з сусідніх областей до нас могло приїхати кілька тисяч людей з кийками. У них там такі ж революції, як і у Чернівцях. Навіть логічно б подумати, можна дійти висновку: до обласної ради у Чернівцях прийшли мирні буковинці. А представнник Януковича у Чернівцях Папієв спровокував їх на побиття скла. Нікого вони не чіпали, нікого не били. То за розпорядженнями Папієва труїли людей газом і димовими шашками.

Якщо комусь привиджувалися галичани, то я б їх відпровадив вчити своїх класиків (тим паче тепер, коли вони втратили роботу). Там сказано, що революції у чемоданах не возяться по світу. Буковинцям, як і усій українській нації набридла ця влада. Вони й проти неї мирно протестують. А влада боїться мирних людей і їй привиджається якась галиматня. Нехай підуть до церкви, помоляться, попросять прощення у Бога, а потім у людей. Тай нехай собі йдуть на всі чотири сторони. Можливо буковинцій їх і простять. Ми ж европейські толерантні люди.\”

Петро Кобевко

peredplata