У Вижниці громада закликала владу перейти на бік народу, а місцеву ПР – саморозпуститися

У Вижниці громада закликала владу перейти на бік народу, а місцеву ПР - саморозпуститисяУ п’ятницю на центральній площі Вижниці близько 400 людей зібралися на мітинг. Зібрання розпочалося хвилиною мовчання і молебнем, який відслужили святі отці УГКЦ та УПЦ КП за упокій загиблих героїв та за мир в Україні. Трагічні події в Україні підкреслювали лампадки і квіти біля портретів жертв режиму.

Як повідомили БукІнфо в прес-службі обласної організації ВО \”Батьківщина\”, учасники мітингу підтримали виступи лідерів районних організацій опозиційних партій, громадських організацій, представників громади, народних поетів. Учасники мітингу засудили жорстокі дії влади, прийняття антинародних законів, що обмежують права і свободи людей.

На мітингу було зачитано і схвалено Звернення до голів РДА та районної ради, затверджене напередодні на розширеному засіданні районного об’єднання «Майдан». У зверненні громада вимагає від офіційних керівників району визначитися зі своєю позицією і перейти на сторону народу. Звернення було під розписку передано в РДА і райраду, і «Майдан» вимагав оприлюднення позиції керівників цих державних установ на мітингу 24 січня. Чиновники на мітинг не з’явилися. Тож тепер мітингарі очікують, що свою позицію чиновники озвучать найпізніше на сесії райради 28 січня, після чого опублікують в місцевих ЗМІ.

Голові Вижницької РДА Ткачуку В.М.
Заступнику голови райради Гайдуку М.П.

Звернення

Ми, громада Вижниччини, звертаємося до вас, як представників влади, на руках якої кров народних героїв України, що борються у Києві за демократичне майбутнє України. Ми вимагаємо від вас, щоб ви негайно виступили зі своєю офіційною позицією стосовно подій, що тривають у Києві, і зокрема на вул. Грушевського вже п’яту добу.

Якщо ви, як свідомі громадяни України, засудите звірячі дії «Беркуту» та встановлення диктатури в Україні президентом Януковичем, перейдете на сторону народу та відмовитесь від ганебного членства у Партії регіонів , ми подамо вам руку і вважатимемо достойними громадянами України і Вижниччини. Якщо ви не висловите своє співчуття родинам загиблих і будете продовжувати працювати на антиукраїнський диктаторський режим Януковича, то ви житимете у нашому краї з вічною ганьбою! Кров молодих убитих невинних хлопців – героїв, буде і на вашій совісті! Приймайте рішення і візьміть на себе цю відповідальність! Ви з народом чи проти нього?

Пропонуємо районній партійній організації Партії регіонів прийняти рішення про саморозпуск.

Вимагаємо оприлюднити свою офіційну позицію завтра, 24 січня 2014 року, о 13 годині на центральній площі в м. Вижниця на мирному мітингу – зібранні народу Вижниччини.

Вимагаємо негайного заслухання питання суспільно-політичної ситуації в Україні на сесіях Вижницької районної, міських, селищної та сільських рад.

Джерело

peredplata